Overslaan en naar de inhoud gaan

Over het MAS

Het MAS wil een internationaal en grensverleggend museum zijn over wereldwijde verbondenheid tussen mensen en collecties vanuit uiteenlopende denk- en leefwerelden. Met een stroom aan verhalen, bekeken vanuit meerdere perspectieven, betrekken wij iedereen die nieuwsgierig is naar het heden, verleden en de toekomst van Antwerpen en de wereld. 

Het MAS werkt samen met publiek en partners, nationaal en internationaal. De diverse collectie reikt van geschiedenis, kunst en cultuur van de havenstad Antwerpen, via internationale handel en scheepvaart tot kunst en cultuur in Europa, Afrika, Amerika, Azië en Oceanië. Het iconische gebouw van het MAS is dé plek waar stad en wereld elkaar ontmoeten. Er is ruimte voor dialoog en experiment.  

Het MAS in cijfers

  • 10 verdiepingen hoog
  • 5.700 m² tentoonstellingsoppervlakte
  • 650.000 bezoekers op jaarbasis
  • 60 vrijwilligers
  • 600.000 wisselende collectiestukken

Subsidiërende overheid

De Vlaamse Overheid geeft jaarlijks structurele subsidies aan het MAS. Zonder deze steun zou de werking van het MAS niet mogelijk zijn. 

Wat maakt het museum zo uniek?

In het MAS maak je kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen. Met al je zintuigen ontdek je het rijke verleden van de stad, de stroom, de haven en de wereld. Je geniet er van het adembenemende uitzicht op de stad en je wordt verrast door de vele grote en kleine details van een architecturale parel. 

MAS. Een stroom aan verhalen

Wat maakt het museum zo uniek?

Iconisch gebouw

Architectuur

Volg de wandelboulevard met metershoge glaspartijen die als een spiraal naar boven loopt en geniet op elk niveau van een ongelooflijk uitzicht op de stad.

Gevel met handjes

Door de legende van Brabo en Antigoon is de hand het symbool van Antwerpen. Maar de handjes aan de gevel zijn ook een aandenken aan de vele mecenassen die bij de bouw van het MAS geholpen hebben.

Wandelboulevard en panorama

Zin in een stadswandeling in de hoogte? Onderweg geniet je telkens van een ander uitzicht op de stad. En helemaal boven, op het dak, kan je de hele stad zien.

Eten & drinken

Het MAS is ook een unieke picknickplaats, en heeft een gezellig museumcafé met heerlijk eten en drinken én een sterrenrestaurant op de hoogste verdieping.

Net voorbij het MAS

Droogdokkensite

Op de rafelige breuklijn tussen stad en haven ligt het Eilandje, een plek die havengeschiedenis ademt. Net voorbij het MAS ligt de droogdokkensite: negen droogdokken, twee werkhuizen voor scheepsherstellers, een pomphuis dat als monument beschermd is …

Werking

Medewerkers

Het MAS telt veel medewerkers die zich elke dag 100% inzetten om de bezoekers een veilig en ontspannen museumbezoek te garanderen. Welke afdelingen ondersteunen de museumwerking?

Partners

Het netwerk van MAS partners is veelzijdig en dynamisch, zowel lokaal, landelijk als internationaal.

Nieuws

Blijf op de hoogte over het MAS! Volg ons en verneem alles over de collectie, de expo's, het gebouw, het leven erin, errond en erbovenop.

Sponsors

Sponsors

De trouwe partners van het MAS. Enkel dankzij hun financiële en materiële inbreng kan het museum blijven bestaan.

Steun ons

Wil je mee de toekomst van het museum waarborgen? Er zijn verschillende manieren om bij te dragen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief