Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevel met handjes

Wie de roodbruine gevels van het MAS al eens goed bekeek, merkte misschien op dat er glanzende aluminium handjes hangen. Die hangen er natuurlijk niet zomaar. Ze zijn een aandenken aan de vele mecenassen die tijdens de bouw het MAS een handje geholpen hebben.

De keuze voor het symbool van de hand is er natuurlijk niet zomaar: ons museum vertelt het verhaal van Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen. Het vertelt hoe mensen van overal hun handafdrukken hebben achtergelaten in onze stad en hoe mensen van hier hetzelfde deden op andere plaatsen. Daarnaast is de hand ook het symbool van Antwerpen met de legende van Brabo en Antigoon. 

Buiten de symbolische waarde van deze Handjes, zijn ze ook een aandenken aan mecenassen die tijdens de bouw het MAS een handje geholpen hebben. Geïnteresseerden konden met een gift van minstens 1.000 euro het museum helpen en daarvoor kregen ze o.a. een hand aan de muur.

Op de gevel is er plaats voor een 3.000-tal handjes. Daarvan zijn er nu een duizendtal geschonken. In het MAS en in onderstaand document vind je een overzicht van alle sponsors terug en welk handje van wie is.

 

Download deze pdf op je computer en open deze in Adobe Reader om de zoekknop in deze pdf te kunnen gebruiken. Anders kun je CTRL + F gebruiken om het document te doorzoeken.

Heb je interesse om het MAS te steunen en ook nog jouw handje aan de gevel toe te voegen? Neem dan contact op met handjes@antwerpen.be

Schrijf je in voor de nieuwsbrief