Overslaan en naar de inhoud gaan
© Tom Van Ghent

Wat is er te doen ?

Plan je een bezoek alleen, met de familie, met de klas of school, met een groep of bedrijf? Hier vind je alle activiteiten terug.

Ravensbrück

  zaterdag 20 april 2024 van 16:00 tot 17:00
  Meer momenten
  zaterdag 20 april 2024 van 20:00 tot 21:00

Ravensbrück is een beeldende voorstelling over hoe bepaalde gebeurtenissen een levenslang effect hebben op en in je leven. De grootmoeder van Stefanie Claes verbleef in het Duitse concentratiekamp. Dat heeft haar hele leven getekend, en dat van haar dochter en kleindochters. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Erfgoeddag 2024

  zondag 21 april 2024 van 10:00 tot 17:00

Wat maakt een huis tot een thuis? Op Erfgoeddag zoeken Antwerpse musea, cultuurhuizen en onderzoekers een antwoord op die vraag. Want hoe actueel het onderwerp nu is, dat was het ook al eeuwen geleden. Neem deel aan gratis activiteiten rond het thema ‘thuis’ en maak kennis met het erfgoed van de stad. Of je nu jong of oud bent, er is voor iedereen wat te beleven! Kom jij ook?

Ankerpunten

  donderdag 25 april 2024 van 19:00 tot 21:00
  Meer momenten
  donderdag 30 mei 2024 van 19:00 tot 21:00

Verdiep je verder in de rijke geschiedenis van de haven met deze lezingenreeks. Het marine-arsenaal dat Napoleon in Antwerpen bouwde, wordt uit de doeken gedaan door Piet Lombaerde. Koen Broos neemt je mee in zijn denkproces voor de filminstallatie ‘Dragers’. En Peter Schollier vertelt over de industriële revoluties in de 19de eeuw.

Naar Antarctica

  maandag 8 juli 2024 van 17:30 tot 20:30

Een avondbezoek exclusief voor volwassenen die snel overprikkeld geraken en op een rustige manier van de expo willen genieten. Deskundige gidsen staan klaar om uitleg te geven.

Voor schoolgroepen

Erfgoedweek voor onderwijs

  maandag 15 april 2024 tot vrijdag 26 april 2024 van 10:00 tot 17:00

Laat een gids naar je klas komen om samen met de kinderen te filosoferen over het begrip 'thuis'. Aan de hand van voorwerpen en creatieve opdrachten vertellen ze dan hun eigen verhaal. Geschikt voor het basisonderwijs.

Bij mij thuis

Met leuke kijk-, denk- en doe-opdrachten ontdekken de kinderen op een speelse manier het verschil tussen een ‘huis’ en een ‘thuis’. Ze gaan aan de slag in het atelier waar ze hun eigen huis maken, gevuld met alles wat voor hen belangrijk is om zich thuis te voelen. Voor de derde kleuterklas en eerste leerjaar.

Vast aanbod

Rondleidingen

Kan je niet aansluiten bij een groepsrondleiding met een gids? Dan kan je deelnemen aan een vrije rondleiding op zondag. Tijdens een Walk & Talk kan je in gesprek gaan met de curator van de expo.

Groepsbezoeken

Bekijk alle mogelijkheden om in groep, met of zonder gids, het museum te bezoeken.

Schoolbezoek

Ook pedagogisch staat het MAS sterk. Het museum heeft speciaal voor scholen rondleidingen op maat uitgewerkt. Zo kunnen leerlingen begeleid en op een interactieve manier het MAS beleven. Toegang tot het MAS is gratis voor schoolgroepen die vooraf reserveren. 

Voor kinderen

Het MAS voor kinderen? Dat is tien verdiepingen lang van de ene verbazing in de andere vallen. Dankzij activiteiten op maat beleeft je kind een topdag.

Voor jongeren

Je bent jong en je wilt wat? MAS in Jonge Handen organiseert activiteiten in het museum, speciaal voor jongeren tussen 16 en 26. Heel wat leuke dingen waar je wat aan hebt.

groepje kinderen

Kalender

Een overzicht van alle MAS-activiteiten, van rondleidingen tot workshops en evenementen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief