Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandelboulevard en panorama

In de wandelboulevard neem je de roltrap naar het dak, langs 9 verdiepingen. Laat je leiden door de glazen spiraal langs de museumzalen. Daar ontdek je de rijke geschiedenis van Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen. Intussen geniet je van een prachtig uitzicht op de stad. Telkens hoger, telkens anders. En aan de top, op het dakterras, wacht je een 360 graden uitzicht op de stad, de haven en de wereld.

Een klare kijk op de stad van vandaag

In de museumzalen ontdek je het verhaal van Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen, de wandelboulevard biedt je de beste kijk op de stad van vandaag. De roltrappen brengen je 9 verdiepingen hoog. Onderweg geniet je telkens van een ander uitzicht op de stad. En helemaal boven, op het dak, kan je de hele stad zien. 

Bekijk de stad eens met andere ogen

De wandelboulevard is ook een tentoonstellingsruimte. In de vitrines langs de roltrappen en op grote lichtwanden vind je telkens andere expo’s. Het MAS gaat elke keer op zoek naar een thema dat inspireert om de stad en de wereld eens met andere ogen te bekijken. Je kan de expo in de wandelboulevard bezoeken tijdens de openingsuren van het museum.

Zie ook

Alles van waarde

GRATIS | Wat kan erfgoed zijn? Wat heeft waarde en wat niet? Deze foto-expo onderzoekt deze vragen en laat de mensen achter erfgoed uit de stad zien.

mozaïek afbeelding van een doodskop

Dead Skull

Aan de voet van het MAS

Op het plein voor het MAS loop je letterlijk op wereldkunst. Een reusachtige mozaïek van Luc Tuymans neemt de Hanzestedenplaats in.

Groetend Admiraal Koppel

Op vraag van de stad Antwerpen creëerde Guillaume Bijl naar aanleiding van de vijfde verjaardag van het MAS het kunstwerk Groetend Admiraal Koppel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief