Overslaan en naar de inhoud gaan
© Frederik Beyens

MAS. Een stroom aan verhalen

In het MAS maak je kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen. Gebruik al je zintuigen om het rijke verleden van de stad, de stroom, de haven en de wereld te ontdekken. Geniet van het adembenemende uitzicht op de stad en laat je verrassen door de vele grote en kleine details van deze architecturale parel.

Het museum

Sta versteld van de architectuur. Laat je museumzaal na museumzaal meevoeren door wat je ziet en door de verhalen die hier van over de hele wereld binnenstromen. Vroeger, vandaag en in de toekomst. Elke dag worden hier nieuwe verhalen geschreven. Want een havenstad staat nooit stil. Het MAS is een plek waar je naar de wereld, de stad en jezelf kijkt. Welkom in het MAS, een stroom aan verhalen.

Het gebouw

Het MAS straalt water uit. Dat merk je van zodra je het museum nadert. Het golvende glas, de weerspiegeling in het water en vanop het dak zie je hoe de Schelde de stad met de wereld verbindt. Het is ook een reusachtig hedendaags pakhuis, geïnspireerd op de 19de-eeuwse pakhuizen die typisch zijn voor de wijk. Een wandelboulevard leidt je omhoog langs alle museumzalen. Onderweg ontdek je de Dead Skull, het reusachtige Tuymans-mozaïek op het museumplein. Helemaal aan de top wacht je een adembenemend panorama over Antwerpen.

Vele ontmoetingen

Het MAS is dé plek waar stad en wereld elkaar ontmoeten. Als stad aan een stroom lokt Antwerpen al eeuwenlang mensen van over de hele wereld. Doorheen de eeuwen ontmoetten mensen elkaar en werden ideeën en goederen uitgewisseld. De sporen daarvan zijn verzameld in het MAS. Ook vandaag staat het MAS garant voor verrassende ontmoetingen, tussen mensen, objecten en verhalen. De plek is een magneet voor bezoekers uit alle hoeken van de wereld.

Meld je aan voor de nieuwsbrief