Overslaan en naar de inhoud gaan

Atelier 'Heerlijke Stad'

Voor de eerste graad lager onderwijs

Kinderen groeien vandaag meer dan ooit op in een verstedelijkte samenleving. Wereldwijd woont de helft van de bevolking in een stad. Hoe slagen steden erin om hun inwoners te eten te geven? Waar komt dat eten vandaan? Hoe komt het terecht op ons bord? En waar blijven we met al het afval?

Tijdens de rondleiding ontdekken de leerlingen het spoor van voedsel door de stad. Dat begint bij de aanvoer en eindigt met afval. De leerlingen gaan actief op zoek naar de ingrediënten die Antwerpen hebben gevormd. Na de rondleiding bouwen ze in het atelier een stad van voedsel, een heerlijke stad zeg maar.  

Praktisch

Prijs

  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen. 
  • Prijs per gids (max. 15 leerlingen per gids, max. 2 groepen tegelijkertijd): € 95 euro + € 5 administratiekost 

Reserveren

  • Tickets voor het museum reserveer je via onze ticketshop
  • Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp (www.experienceantwerp.be)

Onze museumregels

Over de expo

Antwerpen à la carte

Antwerpen à la carte serveert de geschiedenis van de stad langs het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen. Een vitale expo die al je zintuigen prikkelt. Te bezoeken op onze 5e verdieping.

Zie ook:

Atelier 'De kleine wereldreiziger'

Voor de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar

We stappen samen het vliegtuig op voor een wereldreis. Als kleine globetrottertjes gaan de kinderen op zoek naar allerlei figuren. De ene al beter verstopt dan de andere.

Atelier 'Betoverende dieren'

Van het 2de tot het 6de leerjaar

De kinderen gaan opzoek naar bijzondere dieren uit Midden- en Zuid-Amerika. Daarna laten ze hun fantasie de vrije loop en ontwerpen ze een hun eigen fantasiedier!

Ga naar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief