Overslaan en naar de inhoud gaan

Atelier 'Heerlijke Stad'

Voor de eerste graad lager onderwijs

Kinderen groeien vandaag meer dan ooit op in een verstedelijkte samenleving. Wereldwijd woont de helft van de bevolking in een stad. Hoe slagen steden erin om hun inwoners te eten te geven? Waar komt dat eten vandaan? Hoe komt het terecht op ons bord? En waar blijven we met al het afval?

Tijdens de rondleiding ontdekken de leerlingen het spoor van voedsel door de stad. Dat begint bij de aanvoer en eindigt met afval. De leerlingen gaan actief op zoek naar de ingrediënten die Antwerpen hebben gevormd. Na de rondleiding bouwen ze in het atelier een stad van voedsel, een heerlijke stad zeg maar.  

Praktisch

  • Voor wie: leerlingen van het eerste en tweede leerjaar
  • Duur: 2 uur
  • Taal: NL
  • Bereid je bezoek voor met het educatief pakket dat we aanbieden. Je kan het hieronder downloaden. Bekijk ook de praktische tips voor een bezoek met je klas.

Prijs

  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen. 
  • Prijs per gids (max. 15 leerlingen per gids, max. 2 groepen tegelijkertijd): € 105 + € 5 administratiekost 

Prijs onder voorbehoud van wijzigingen.

Reserveren

Voorbereiding

In het educatief pakket vind je de voorbereiding, het verloop en de naverwerking in de klas van je bezoek. We geven ook de ontwikkelingsdoelen en eindtermen mee die er aan gekoppeld zijn.

Onze museumregels

Over de expo

Antwerpen à la carte

Deze expo serveert de geschiedenis van de stad langs het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen. Een vitale expo die al je zintuigen prikkelt. 

Zie ook

Atelier 'Betoverende dieren'

Van het 2de tot het 6de leerjaar

De kinderen gaan opzoek naar bijzondere dieren uit Midden- en Zuid-Amerika. Daarna laten ze hun fantasie de vrije loop en ontwerpen ze een hun eigen fantasiedier!

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? Je vindt het allemaal hier.

Klasbezoek

Info voor scholen en leerkrachten

Praktische informatie over een bezoek met je klas. Wat doe je met rugzakken en schooltassen? Hoe groot mag de groep zijn? Mag je opdrachten uitvoeren in de museumzalen? Lees ons huisreglement.

Meld je aan voor de nieuwsbrief