Overslaan en naar de inhoud gaan

Klasbezoek

Info voor scholen en leerkrachten

Info

Kom best een kwartiertje voor aanvang van de rondleiding/het bezoek naar het MAS.

  • De wandelboulevard is open vanaf 9.30 uur.
  • De groepskassa is open vanaf 9.45 uur.
  • De museumzalen zijn open vanaf 10 uur.

Vorm de groepen voor je aankomt, op die manier win je tijd.

Rugzakken, tassen en koffers groter dan A3-formaat en paraplu’s mogen niet mee in de museumzalen. Je kan die deponeren in de vestiaire.

Schoolgroepen kunnen gebruik maken van een 'box' waarin alle bagage gezamenlijk gedeponeerd en opgehaald kan worden. Meer info hierover krijg je aan de balie. Het museum is niet verantwoordelijk voor diefstal. Bagage op school of in de bus achterlaten verkort vanzelfsprekend de wachttijd voor je bezoek.

Het museum hanteert polsbandjes als toegangscontrole in de museumzalen. Elke leerling en begeleider moet herkenbaar zijn aan de hand van een MAS-polsbandje als hij of zij de zalen betreedt.

Schoolgroepen bezoeken het museum onder begeleiding van leerkrachten of begeleiders. Wij verwachten 1 begeleider per 15 leerlingen. De begeleider draagt de verantwoordelijkheid over de groep tijdens het museumbezoek en zal aangesproken worden door de erfgoedbewakers als de groep zich niet aan het bezoekersreglement houdt. Het bezoekersreglement kan je raadplegen aan de balie van het MAS.

Leerkrachten hebben de toestemming om hun klas zelf rond te leiden in het museum. Ook groepen zonder gids moeten vooraf reserveren. Bij te grote drukte kunnen groepen zonder reservatie geweigerd worden.

Wie wil schrijven of tekenen tijdens het museumbezoek kan bij de balie klemborden ontlenen. Het is niet toegestaan tentoonstellingsmateriaal of muren als ondergrond te gebruiken.

Vanaf de tweede verdieping kunnen de leerlingen hun lunchpakket nuttigen in de wandelboulevard. Vanzelfsprekend wordt de nodige discretie en netheid verwacht.

Voor klassen uit het basisonderwijs die een rondleiding volgen, raden we aan om vooraf naamstickers te voorzien. Dit maakt het voor de kinderen en de gids aangenamer.

Wil je deze info afdrukken?

Meld je aan voor de nieuwsbrief