Overslaan en naar de inhoud gaan

Atelier 'Betoverende dieren'

Van het 2de tot het 6de leerjaar

De kinderen gaan op zoek naar bijzondere dieren uit Midden- en Zuid-Amerika. Daarna laten ze hun fantasie de vrije loop en ontwerpen ze een hun eigen fantasiedier!

De leerlingen ontdekken tijdens de rondleiding dat de Maya’s een speciale band hadden met dieren en ze zelfs bijzondere krachten toekenden. Samen met de begeleiders gaan ze op zoek naar die dieren en hun buitengewone krachten!

In het atelier laten de leerlingen hun fantasie de vrije loop en maken ze met verschillende materialen een eigen fantasiedier. Er wordt gewerkt met bister (geelbruin kleurpigment), houtskool en oliepastels.

Praktisch

  • Voor wie: Leerlingen van het 2de tot en met 6de leerjaar
  • Duur: 2 uur
  • Taal: NL

Voorbereiding

Bekijk vooraf onze museumregels en de praktische info voor scholen. Je kan het document hieronder downloaden.

Prijs

  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen.
  • Prijs per gids: (max. 15 leerlingen per gids, max. 2 groepen tegelijkertijd): € 105 + € 5 administratiekost per reservering

Prijs onder voorbehoud van wijzigingen.

Reserveren

Hoe ziet de workshop eruit?

Of lees het verslag dat Klasse maakte over onze workshop! 

Onze museumregels

Zie ook

Atelier 'Heerlijke Stad'

Voor de eerste graad lager onderwijs

Leerlingen gaan op ontdekkingstocht in de expo 'Antwerpen à la carte'. Daarna gaan ze zelf creatief aan de slag in het atelier en bouwen ze een heerlijke stad van voedsel.

Kunst uit precolumbiaans Amerika

collectie Paul & Dora Janssen-Arts

Een wereldvermaarde collectie van meer dan 400 precolumbiaanse voorwerpen uit 50 verschillende culturen in het Amerika van voor 1500. Over de buitengewone band tussen de mens en de wereld van goden, voorouders en geesten. Op onze 8e verdieping.

Klasbezoek

Info voor scholen en leerkrachten

Praktische informatie over een bezoek met je klas. Wat doe je met rugzakken en schooltassen? Hoe groot mag de groep zijn? Mag je opdrachten uitvoeren in de museumzalen? Lees ons huisreglement.

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? Je vindt het allemaal hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief