Overslaan en naar de inhoud gaan

Werp een blik in onze museumzalen

Kijk rond in de verschillende museumzalen dankzij 360° foto's of een virtuele rondleiding. En we stellen je enkele opmerkelijke objecten voor.

100 x Congo virtueel

Lukte het je niet om naar '100 x Congo' te komen kijken in het MAS? Of wil je na je bezoek nog eens de expo herbekijken? Onze gids Baudouin neemt je in onze digitale expo mee door de zalen en voorziet een extra woordje uitleg. 

Een blik op Feest!

De Reuzenstoet, Antwerp Pride of het Ganesha-festival ... feesten nemen in Antwerpen een bijzondere plaats in. En wat is feesten zonder muziek en dans?

winkelkar bedolven onder een berg witte korrels

Een blik op Antwerpen à la carte

Over Antwerpen en eten: hoe komt het voedsel naar de stad en op tafel, hoe wordt het afval verwijderd? Je ziet archeologische vondsten, schilderijen, foto's ... en 17e-eeuwse recepten die je zelf kan uitproberen.

Dit was de expo 'Leven & Dood'

Maak een virtuele reis langs verschillende continenten. Want elke cultuur probeert een antwoord te vinden op de grote levensvragen. Er zijn verschillen, maar ook gelijkenissen. De objecten illustreren dit zeer goed. Deze expo sloot de deuren op 28.08.2022.

Een blik op Kunst uit precolumbiaans Amerika

De komst van Columbus verandert alles in Zuid-Amerika. De veroveraars vegen vele lokale culturen van de kaart, toch leven oude tradities en geloofsovertuigingen voort. De  objecten tonen een prachtig overzicht van de vele precolumbiaanse tradities.

Meld je aan voor de nieuwsbrief