Overslaan en naar de inhoud gaan
© Sacha Jennis

We call it Riverside but you can call it L.O.

Het MAS werkt voor de expo 'Le Corbusier. Linkeroever - Chandigarh' nauw samen met mensen en organisaties van Linkeroever. Zo staken we ons licht op bij het dienstencentrum, bibliotheek Elsschot, het ACW, Jeugdhuis 2050/Formaat en de City Pirates. We maakten kennis met de twee bewonersgroepen van Europark, gingen op de koffie bij de directie van het Sint- Annacollege en de middenschool, en bezochten de vaste stek van River Side Studio.

Vanop het dak van het MAS kijk je uit over de Schelde, naar de woontorens van Linkeroever.  Vanuit  Europark zie je het MAS verrijzen in de Antwerpse skyline

Zoveel bewoners, zoveel interieurs

Op vraag van het MAS bezocht fotograaf Sacha Jennis bewoners van Europark en fotografeerde hun interieurs. Aan de buitenkant lijken de appartementsgebouwen identieke ‘blokkendozen’, maar de foto’s laten individuele werelden zien. De appartementen, gebouwd zonder veel tierelantijnen, passen zich aan de smaken van hun bewoners aan. Bezoek de expo en treedt binnen in de verscheiden wereld van de buurtbewoners.

Dreams

Vorige zomer stapte het MAS af op rapper Young B en River Side Studio, met de vraag of ze wilden meewerken aan de expo. Het MAS ging hen opzoeken in de muziekstudio bij de City Pirates op Linkeroever en het collectief bracht een tegenbezoek aan het MAS. Op het panorama, met zicht op Europark, geraakte iedereen behoorlijk enthousiast. 

Dus vertrouwde het MAS hen de laatste zaal toe en gaf carte blanche om een sound te maken. Een vette sound van Linkeroever. Een nummer over Europark, hun wijk waar ze fier op zijn. Een nummer met een positieve boodschap: heb vertrouwen in jezelf! Alleen jij kan je leven in handen nemen, dat gaat niemand voor jou doen! 

Young B. verwoordt het zelf op deze manier:

“Got dreams I’m striving for, I’m gone live higher”

River Side Studio

River Side Studio is een vzw opgericht door jongeren die opgegroeid zijn in Linkeroever. Ze kregen hierbij de steun en het vertrouwen van City Pirates, het sociaal voetbalproject dat in Antwerpen meer dan 1.000 jongeren begeleidt met als visie: 'Voetbal de motor, sociaal engagement de brandstof, diversiteit de kracht'. Met de realisatie van deze muziekstudio wil het collectief rond River Side Studio het lokale talent ondersteunen en ontwikkelen. Via urban workshops muziek en taal, via begeleide opnames, gastcolleges en optredens van inspirerende artiesten wordt een gemeenschap opgebouwd. Iedereen is welkom, kleur of geloof speelt geen rol. 

Young B

Na een zware rugblessure moest Horna Masanka zijn carrière als voetballer (op nationaal niveau) opgeven. Maar al snel vond hij een tweede passie als songschrijver en rapper. Al kwam deze carrière-switch voor veel ex-ploegmaten niet als een verrassing. Tijdens de rust, tijdens het douchen, of bij aanvang van de wedstrijd ... ook als voetballer was hij ook al voortdurend aan het spelen met ritme en muziek.

Benieuwd naar zijn nummer over L.O.? Bekijk hier de clip: 

Meld je aan voor de nieuwsbrief