Overslaan en naar de inhoud gaan
kist op kade voor een schip

Rondleiding Vracht

'Vracht' voert je door de bewogen geschiedenis van de contacten tussen Antwerpen en de wereld. Samen met een gids vertrek je in de late oudheid en reis je door tot in de huidige tijd.

Ontdek het verhaal van Antwerpen, zijn haven en het intense vrachtverkeer.

De gids staat stil bij de vrachten die de stad in en uit komen, en vertelt over mensen en hun bijzondere ontmoetingen. Kijk mee door de ogen van Dürer tijdens zijn bezoek aan Antwerpen. Of luister samen naar het verhaal van drie generaties dokwerkers. Ook de schaduwkanten komen aan bod. Hoe verliepen de ontmoetingen echt? Was het handel op gelijke voet? Wat met koloniale uitbuiting?

Praktische info

  • Voor wie: volwassenen
  • Duur: 1,5 uur
  • Max. 20 personen per gids
  • Talen: NL/FR/EN/DU, andere talen op verzoek
  • Prijs:  € 95 gids + € 25 administratiekost + toegang tot het museum (voor ticketprijzen, kijk op 'Tickets & tarieven')

Prijs (onder voorbehoud) geldig vanaf 1/1/2022.

Een gids boeken

Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp (www.experienceantwerp.be)

Over de expo

Vracht

Over de haven, mensen en goederen

In de nieuwe permanente expo ‘Vracht’ meer je aan bij verschillende ‘dokken’ die telkens een ander deel van de band tussen de stad en de wereldhandel prijsgeven. Een reis doorheen de geschiedenis van de havenstad. Te zien op onze 6e verdieping.

Zie ook:

Praktische info

Waarmee moet je rekening houden tijdens je bezoek? Welke coronamaatregelen zijn nog van toepassing?

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? En wat met de coronamaatregelen? Je vindt het allemaal hier.

Ga naar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief