Overslaan en naar de inhoud gaan
houten kistje

Aanwinsten en schenkingen

De MAS collectie groeit elk jaar aan. We gaan zelf op zoek naar nieuwe aanwinsten, maar krijgen ook aanbiedingen in de vorm van een schenking of een schenking via erfenis. Via oproepen nodigen we mensen ook uit om actief bij te dragen aan de MAS collectie.

Een object schenken

Ben je bereid een object te schenken aan het MAS? Lees dan hier hoe je dat doet.

Aanwinsten

Aids Memorial Quilts

Quilts speelden vanaf 1987 een belangrijke rol bij de herdenking van aidsslachtoffers. Gelukkig is hiv ondertussen minder dodelijk in Europa. Er worden dan ook minder quilts gecreëerd. Daarom schonk de Vlaamse vzw Sensoa zijn quilts aan de MAS-collectie.

bomen

Ahopsan

Fotograaf Mark De Fraeye en zijn echtgenote schonken enkele van zijn fotoreeksen aan het MAS. De Fraeyes reeks 'Ahopsan Forest' vormt een visueel manifest voor het behoud van het woud.

Beeldje van de jongen Nello en zijn hond Patrasche.

Nello en Patrasche

Jan Corteel zette zich in voor de promotie van het verhaal van Nello en Patrasche in Antwerpen en België. In de loop der jaren bouwde Jan zelfs een Nello en Patrasche-collectie op, met allerlei merchandise en verschillende edities van het boek. Hij schonk deze collectie aan het MAS.

gevel met opschrift Strange

MAS verwerft LGBTQ+ erfgoed

Het MAS heeft op een veiling enkele stukken uit het oudste homocafé van antwerpen, Café Strange, kunnen verkrijgen. Zo blijft het café van Antwerps icoon en cafébaas Armand in de Dambruggestraat toch wat behouden voor de toekomst.

Oproepen

Antwerps Corona-archief

Het MAS en het FelixArchief nodigden alle Antwerpenaren uit om bij te dragen aan een archief over het dagelijks leven tijdens de coronapandemie in Antwerpen. Vele Antwerpenaren reageerden met een vaak erg persoonlijke bijdrage.

WOII erfgoed in Antwerpen

Het MAS lanceerde samen met partners een oproep aan alle Antwerpenaren om hun persoonlijk erfgoed over de oorlog te delen. Dat leverde veel meer verhalen, documenten, foto’s en emoties op dan verwacht.

Meld je aan voor de nieuwsbrief