Overslaan en naar de inhoud gaan

Antwerps Corona-archief

De coronacrisis verandert ons leven en onze stad drastisch. Mondkapjes, lege straten, aanwijzingen om afstand te houden overal, buiten aanschuiven bij winkels… Niemand had verwacht dit ooit te zullen meemaken.

In volle lockdown nodigden het MAS en het FelixArchief alle Antwerpenaren uit om bij te dragen tot het bewaren van een archief over het dagelijks leven tijdens de coronapandemie in Antwerpen. Zo kunnen we later deze moeilijke en bijzondere periode herinneren en onderzoeken.

Onze gezamenlijke oproep viel niet in dovemansoren. Tientallen Antwerpenaren reageerden met een vaak erg persoonlijke bijdrage. Tal van affiches, spandoeken, mondmaskers en andere coronaobjecten voegden we ondertussen toe aan de museumcollectie. Het FelixArchief deed hetzelfde met dagboeken, brieven, filmpjes en websites. Samen bieden ze een inkijk in de manier waarop Antwerpenaren hun leven aanpasten. En in de moed en veerkracht die ze haalden uit kleine, creatieve dingen. 

We maakten een digitale tentoonstelling van dit Antwerpse corona-archief. Verken veilig vanachter je scherm de stad en blik terug op de corona-verhalen van Antwerpenaren via deze link: https://corona-archief.mas.be.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief