Interactieve rondleiding in Antwerpen à la carte
Jongeren groeien vandaag meer dan ooit op in een verstedelijkte samenleving. Wereldwijd woont de helft van de bevolking in een stad. Hoe slagen steden erin om hun inwoners te eten te geven? Zonder landbouw of veeteelt in de stad worden in Antwerpen alleen al dagelijks meer dan 1,5 miljoen ontbijten, middagmalen en avondmalen klaargemaakt. Waar komt dat eten vandaan? Hoe komt het terecht op ons bord? En waar blijven we met al het afval: de verpakkingsresten, maar ook de voedseloverschotten en onze eigen uitwerpselen?
De leerlingen ontdekken samen met een gids hoe eten een spoor nalaat in de stad. Een spoor dat vertrekt ergens ter wereld op het platteland, door de haven en toegangswegen, door vlieten en waterwegen, op markten en supermarkten, langs cafés, herbergen, restaurants en snackbars.
Aan de hand van de leermethode Visible thinking wordt de nieuwsgierigheid van de leerlingen geprikkeld. Deze leermethode is er op gericht de leerlingen langer te laten kijken en kritisch te laten nadenken.
Praktisch
- Voor wie: eerste graad secundair onderwijs
- Duur: 1,5 uur
- Taal: NL
- Bereid het bezoek voor met het educatief pakket dat we aanbieden. Je kan het hieronder downloaden.
- Bekijk ook de praktsiche tips die we meegeven voor een klasbezoek.
Schoolgroepen zijn altijd welkom in het MAS, met of zonder gids. Reserveer wel vooraf, want bij grote drukte kunnen schoolgroepen zonder reservatie geweigerd worden.
Prijs
- Prijs per gids (max. 15 leerlingen per gids, max. 2 groepen tegelijkertijd): € 95 + € 5 administratiekost
- Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen.
Prijs onder voorbehoud van wijzigingen.
Reserveren
- De gids reserveer je via het platform Experience Antwerp (www.experienceantwerp.be)
Voorbereiding
In dit educatief pakket vind je de voorbereiding, het verloop en de naverwerking in de klas van je bezoek.We geven je ook de eindtermen mee die er aan gekoppeld zijn.