Overslaan en naar de inhoud gaan
houten kistje

Aanwinst en schenking

De MAS collectie groeit elk jaar aan. We gaan zelf op zoek naar nieuwe aanwinsten, maar krijgen ook aanbiedingen in de vorm van een schenking of een schenking via erfenis. Via oproepen nodigen we mensen ook uit om actief bij te dragen aan de MAS collectie.

Oproep

Een object schenken

Ben je bereid een object te schenken aan het MAS? Lees dan hier hoe je dat doet.

Resultaten van de oproepen

Antwerps Corona-archief

Het MAS en het FelixArchief nodigden alle Antwerpenaren uit om bij te dragen aan een archief over het dagelijks leven tijdens de coronapandemie in Antwerpen. Vele Antwerpenaren reageerden met een vaak erg persoonlijke bijdrage.

WOII erfgoed in Antwerpen

Het MAS lanceerde samen met partners een oproep aan alle Antwerpenaren om hun persoonlijk erfgoed over de oorlog te delen. Dat leverde veel meer verhalen, documenten, foto’s en emoties op dan verwacht.

Schenkingen

bomen

Ahopsan

Fotograaf Mark De Fraeye en zijn echtgenote schonken enkele van zijn fotoreeksen aan het MAS. De Fraeye's reeks 'Ahopsan Forest' vormt een visueel manifest voor het behoud van het woud.

Beeldje van de jongen Nello en zijn hond Patrasche.

Nello en Patrasche

Jan Corteel zette zich in voor promotie van het verhaal van Nello en Patrasche in Antwerpen en België. In de loop van de jaren bouwt Jan zelfs een Nello-en-Patrascheverzameling op, met allerhande merchandise en verschillende uitgaven van het boek. Recent schonk hij deze collectie aan het MAS.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief