Overslaan en naar de inhoud gaan
© Noortje Palmers

Artist in residence voor jongeren

Karen François stelt zich voor

Straffe Antwerpse madame en creatieveling, Karen François, mag zich één jaar lang ‘artist in residence’ noemen van het MAS. Wat ze zal maken, dat bepalen de Antwerpse jongeren. Vanaf woensdag 14 oktober, niet toevallig Karens verjaardag, zijn er overal in Antwerpen verrassende en gekke QR-codes te vinden waarmee jongeren hun zeg mogen doen over erfgoed in het MAS. Want het museum wil van hen weten: wat is erfgoed? En wat is erfbeter?

 

 

Experiment en meerstemmigheid zitten in het DNA van het MAS. Daarom heeft het museum sinds 2011 een sterke jongerenwerking met MAS in Jonge Handen... Nu wil het MAS erfgoed bekijken door de ogen van de jongeren. Wat is volgens hen hedendaags erfgoed dat in het MAS moet bewaard worden? Misschien Elvis van bus 22, Snelle Eddy, de Sinksenfoor…?

Karen François?

“Wacht, maar wié zijt gij eigenlijk”, hoor ik je vragen? Ik beschrijf mezelf meestal als “die van die ik wil naar huis zakken daar”. Daarna overval ik je meestal met een hoop stickers met quotes als “Los het op”, “zeddis kalm” en “de intentie was er”. * Want de intentie is er meestal wel, net als die er nu is om hier een deftige bio te schrijven. Sorry op voorhand! Is ook één van m’n slagzinnen, trouwens. 

Maar als dat geen belletje doet rinkelen, hier nog een kleine introductie: ik ben Karen François, vandaag 14 oktober 2020 net 29 jaar geworden, ik woon in Antwerpen, ben content creator bij VRT en ik heb in bijberoep een bedrijfje KOAREN. Te herkennen aan droge humor en dikke euh, letters. Ik maak er een sport van (niet letterlijk, ik haat bewegen) om een grappige draai te geven aan banale dingen. 

* Vraag er zeker naar als ge mij tegenkomt.

 

 

 

En voor wa is 't? ‘t Is om te zeggen dat ik het komende jaar ’t MAS graag eens overhoop haal! WELKOM!

 

Meer Karen

Wat spookt die hier uit?

#ZWERFGOED

Een ode aan de kleine dingen

Onze Artist in Residence Karen François verstopt zwerfgoedcadeautjes in de stad. Vind je er een? Laat het zeker weten in onze Facebookgroep ZWERFGOED.

Artist in residence Karen François met kerstmuts

De grootste Secret Santa van 't Stad

Karen François nodigt je uit!

‘t Is weer de leukste tijd van het jaar: cadeautjestijd!

Een stukje traditie dat artist in residence Karen François graag mee in stand houdt. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief