Ben je minder-mobiel?
- De wandelboulevard en de museumzalen bereik je met de roltrappen. Bezoek je het museum in een rolstoel? Een MAS-begeleider zal je met de lift naar de gewenste verdieping(en) brengen. Vraag ernaar bij de balie.
- In de boulevard en in de zalen vind je zitbanken. Draagbare klapstoeltjes zijn in elke zaal beschikbaar.
- Op de begane grond vind je aangepast sanitair.
- Er staan gratis 3 rolstoelen ter beschikking aan de balie. Reserveer een rolstoel vooraf via balie.mas@antwerpen.be of +32 3 338 44 00.
- Je kan met de lift tot op de 8e verdieping. Hier heb je het mooiste zicht op de stad, de Schelde en de haven.
- Oorspronkelijk was het dak niet publiek toegankelijk. Daarom kan je het dak alleen met trappen bereiken.
MAS is partner in het European Disability Card project. Met deze kaart heeft je begeleider gratis toegang. Meer info op http://eudisabilitycard.be/.
Heb je een auditieve beperking?
- In alle museumzalen vind je informatieve teksten.
- Veel films zijn ondertiteld in het Nederlands. Op termijn willen we alle films ondertitelen.
- Je begeleider mag gratis binnen.
Heb je een visuele beperking?
- In de expo 'Vracht' kan je een audiogids gebruiken om naar interviews met mensen te luisteren.
- Geleidehonden zijn welkom in de wandelboulevard en in de museumzalen.
- Download hieronder de routebeschrijving vanaf de dichtstbijzijnde bushalte (Van Schoonbekeplein).
- Je begeleider mag gratis binnen.
Routebeschrijving voor slechtzienden
Heb je een autismespectrumstoornis?
In het MAS is van alles te zien en dikwijls is het er zeer druk. Wil je even ontsnappen aan de drukte en alle prikkels, dan mag je het gebouw altijd verlaten en daarna terug binnenkomen, zoveel je wil. Er zijn twee manieren om het MAS te bezoeken.
- Je koopt een kaartje voor de expo’s
Het MAS is een groot museum met 7 tentoonstellingszalen. (Het Kijkdepot op de 2e verdieping is gratis, daarvoor moet je geen ticket kopen.) Je moet ze natuurlijk niet allemaal bezoeken. Je kan er één of enkele uitkiezen. Je kan ook met de roltrappen verder naar boven, via de wandelboulevard, tot de 9e verdieping. Dan kan je met een trap nog naar het panoramadak waar je kan uitkijken over de stad, de Schelde en de haven. Reken voor een bezoek minstens één uur. Maar je kan ook de hele dag blijven.
Je kan in het museum tickets kopen (met een bankkaart) of je kan ze vooraf bestellen en downloaden via de 'Bestel tickets'-knop bovenaan deze pagina.
- Je wandelt gratis binnen
Neem de roltrap en geniet van het uitzicht van achter de ramen en vanop het dak. Een wandeling naar boven en weer naar beneden duurt zeker een half uur. Maar je kan ook langer naar buiten kijken.
- Bij een bezoek aan het MAS gelden bepaalde regels waaraan iedere bezoeker zich moet houden. De regels zijn opgemaakt op kindermaat, maar ze gelden voor iedereen. Bekijk ze via het animatiefilmpje. Dat vind je hieronder.
- Na je bezoek kan je iets gaan drinken en eten in café STORM op het gelijkvloers.
- Soms organiseert het MAS prikkelarme bezoekmomenten. Deze worden altijd bekendgemaakt op de website.
Stiltekamer
Op de 7e verdieping hebben we een stiltekamer ingericht. Het is een prikkelarme plek waar je even uit de dagelijkse stroom van activiteiten kan stappen en ruimte krijgt om stil te worden. Ervaar hier wat stilte, eigen ritme en ruimte kan betekenen voor jou. De kamer is open en vrij toegankelijk voor alle bezoekers tijdens de openingsuren van de museumzalen.
Deze ruimte wordt ook gebruikt als plek waar je rustig borstvoeding kunt geven.
De stiltekamer kwam tot stand in samenwerking met BlinkOut vzw.
Museumregels
Bereid je bezoek voor
Heb je een autismespectrumstoornis, dan kan ons welkomstdocument je helpen om een bezoek voor te bereiden. We leggen stap voor stap uit wat je kan verwachten van en in het MAS. Het document bevat veel foto's zodat je vooraf weet hoe alles eruitziet. Klik op de link hieronder.
Het MAS streeft ernaar een zo toegankelijk en inclusief mogelijke plaats te zijn. Heb je hierover vragen of opmerkingen, laat het ons gerust weten via mas@antwerpen.be.