Overslaan en naar de inhoud gaan

Havenstudio

De Havenstudio daagt jongeren uit om zelf een containerterminal te automatiseren. Ze verfijnen hun programmeervaardigheden, maar leren ook samenwerken en probleemoplossend redeneren.

Samen automatiseren leerlingen een containerterminal uit legoblokjes. Elk team van twee krijgt een eigen uitdaging: een containerschip lossen met een havenkraan, de containers op de terminal verplaatsen met een straddle carrier of een trein afladen met een reach stacker. De robots, die ze zelf aansturen met het programmeerplatform van LEGO® Education, brengen zo het containerverhaal in beeld. Een ideale STEM-activiteit, in een havenjasje.

Meer info en reserveren via www.havencentrum.be/havenstudio

De Havenstudio is een initiatief van het Havencentrum

Andere paviljoenen

MASbox

In de MASbox kan je genieten van de programmering van het MAS in al zijn verscheidenheid: filmvoorstellingen, concerten, workshops, talks, lezingen … het kan allemaal. Tegelijk is het een plek waar het MAS-team in dialoog gaat. Met elkaar, met partners uit de stad of met erfgoedgemeenschappen.

MASshop

In de MASshop beleef je een hele nieuwe shopervaring. Je vindt er vele leuke hebbedingetjes. Spring gerust binnen voor of na je museumbezoek.

Portopolis

In Portopolis zet je een VR-bril op je neus en voel je de haven tot leven komen tijdens een 360° tour. Wandel over de grote luchtfoto en ontdek alle speciale hotspots die onze haven te bieden heeft. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief