Overslaan en naar de inhoud gaan

Portopolis

Aan de voet van het MAS vind je Portopolis, een gratis interactief bezoekerscentrum. Hier ontdek je de Antwerpse haven in het hart van de stad. Zet een VR-bril op je neus en voel de haven tot leven komen tijdens een 360° tour. Wandel over de grote luchtfoto en ontdek alle speciale hotspots die onze haven te bieden heeft. 

Breng een interactief bezoek aan de haven

Plezier voor het hele gezin. Breng een virtueel bezoek aan de haven: voor jong en oud, er is voor elk wat wils. Portopolis biedt een gratis programma aan van één uur.

Neem een tablet aan de ingang, volg de stroom en ga op ontdekking. Krijg je liever een persoonlijke uitleg? Geen probleem! Onze hosts beantwoorden al je vragen en staan klaar met boeiende havenverhalen, pittige anekdotes en opzienbarende cijfers.

Zet een VR bril op je neus en voel de haven tot leven komen tijdens een 360° tour. Wandel over de grote luchtfoto en ontdek alle speciale hotspots die onze haven te bieden heeft. 

Zet je achter de knoppen en stuur een schip door een sluis, of speel de grote havenquiz. Ken jij alle antwoorden?

Na een boeiend bezoek ga je niet alleen naar huis met een vracht aan kennis, maar neem je ook een origineel havensouvenir mee.

Met je kinderen naar bezoekerscentrum Portopolis

De kinderen nemen een duik in de wereld van de haven, brengen zoveel mogelijk opdrachten tot een goed einde en gaan naar huis met een officieel havendiploma

Zo kunnen ze op een interactieve manier de reis volgen die een banaan, een fietshelm of een auto afleggen door de haven. Brengen ze alle producten naar het juiste magazijn?

Misschien willen ze wel een groot schip aanmeren en volladen met containers. Of speuren naar fouten in een grote lading auto's? 

Vier je verjaardag in Portopolis

Is één van je kinderen binnenkort jarig? Nodig dan hun vriendjes uit en kom je verjaardag vieren met een spetterend feest in Portopolis! Tijdens een interactief spel komen de kinderen op een speelse manier in contact met de haven.

Onze kapitein en matroos staan klaar met een grote koffer vol verrassingen. Alle kinderen gaan naar huis met een havendiploma op zak. Ahoy!

Hoe kan je bij Portopolis je verjaardag vieren?

  • Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
  • Op woensdag-, zaterdag- of zondagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur.
  • Minimum 6, maximum 10 kinderen.
  • € 150 all-in (inclusief drankje & snack).
  • Eén begeleider (ouder of grootouder) moet aanwezig zijn.
  • Reserveer het verjaardagsfeest minstens twee weken vooraf.

Kom met de klas naar Portopolis

Portopolis is dé plek om op een speelse en interactieve manier de haven te ontdekken. Dompel je klas onder in de boeiende wereld van de haven. Portopolis biedt een gratis programma van één uur aan voor zowel lagere als middelbare scholen. Lees meer.

Andere paviljoenen

MASbox

In de MASbox kan je genieten van de programmering van het MAS in al zijn verscheidenheid: filmvoorstellingen, concerten, workshops, talks, lezingen … het kan allemaal. Tegelijk is het een plek waar het MAS-team in dialoog gaat. Met elkaar, met partners uit de stad of met erfgoedgemeenschappen.

MASshop

In de MASshop beleef je een hele nieuwe shopervaring. Je vindt er vele leuke hebbedingetjes. Spring gerust binnen voor of na je museumbezoek.

Havenstudio

De Havenstudio daagt jongeren uit om zelf een containerterminal te automatiseren. Ze verfijnen hun programmeervaardigheden, maar leren ook samenwerken en probleemoplossend redeneren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief