Overslaan en naar de inhoud gaan

Portopolis

In het bezoekerscentrum Portopolis ontdek je via een interactieve expo de Antwerpse haven vanuit het hart van ‘t Stad!

Interactieve rondleiding

Je krijgt als bezoeker een tablet die je begeleidt doorheen een interactieve rondleiding. Door de tablet op de grote luchtfoto te richten, kom je meer te weten over verschillende hotspots in de haven en breng je de haven tot leven. Zo volg je bijvoorbeeld de reisweg van een banaan of ontdek je de verschillende natuurgebieden in de haven van Antwerpen. Scan je de portretfoto van een havenmedewerker, dan komt het personage tot leven op je scherm. Met een VR-bril krijg je een 360° rondleiding op verschillende locaties in de haven.

Ook voor de allerjongsten zijn er verschillende activiteiten in Portopolis. Op vier aparte eilanden kunnen kinderen zelf een containerschip laden, stippelen ze een traject voor hun goederen uit of leren ze een schip aanmeren.

Krijg je liever een persoonlijke uitleg? Geen probleem, onze hosts beantwoorden met plezier je vragen en staan klaar met boeiende havenverhalen, pittige anekdotes en opzienbarende cijfers.

Kortom: Een leerrijke en leuke uitstap voor jong en oud!

Gratis toegang, maar reserveer je bezoek vooraf: 
Reserveer een bezoek

Voor scholen:

Kom met de klas naar Portopolis

Portopolis is dé plek om op een speelse en interactieve manier de haven te ontdekken. Dompel je klas onder in de boeiende wereld van de haven. Portopolis biedt een gratis programma van één uur aan voor zowel lagere als middelbare scholen.

Andere paviljoenen

interieur van een winkel

MASshop

Ben je op zoek naar een exclusief cadeau of een origineel souvenir? In de MASshop koop je herinneringen die je altijd zullen bijblijven.

Antwerpen Morgen paviljoen

Over stadsontwikkeling in Antwerpen

In het paviljoen ontdek je het verhaal van de stadsontwikkeling, vroeger en nu.

Meld je aan voor de nieuwsbrief