Overslaan en naar de inhoud gaan

Portopolis

In het bezoekerscentrum Portopolis ontdek je via een interactieve expo de Antwerpse haven vanuit het hart van ‘t Stad!

Interactieve rondleiding

Je krijgt als bezoeker een tablet die je begeleidt doorheen een interactieve rondleiding. Door de tablet op de grote luchtfoto te richten, kom je meer te weten over verschillende hotspots in de haven en breng je de haven tot leven. Zo volg je bijvoorbeeld de reisweg van een banaan of ontdek je de verschillende natuurgebieden in de haven van Antwerpen. Scan je de portretfoto van een havenmedewerker, dan komt het personage tot leven op je scherm. Met een VR-bril krijg je een 360° rondleiding op verschillende locaties in de haven.

Ook voor de allerjongsten zijn er verschillende activiteiten in Portopolis. Op vier aparte eilanden kunnen kinderen zelf een containerschip laden, stippelen ze een traject voor hun goederen uit of leren ze een schip aanmeren.

Krijg je liever een persoonlijke uitleg? Geen probleem, onze hosts beantwoorden met plezier je vragen en staan klaar met boeiende havenverhalen, pittige anekdotes en opzienbarende cijfers.

Kortom: Een leerrijke en leuke uitstap voor jong en oud!

Coronaproof bezoek

Een bezoek aan Portopolis is gratis, maar reserveren is door corona voorlopig verplicht. 
Schrijf je in 

 • Portopolis
  Hanzestedenplaats 19
  2000 Antwerpen
 • gratis toegang
 • open van dinsdag tot zondag, van 9.30 tot 17.30 uur
 • maandag gesloten

www.portofantwerp.com/nl/ontdek-portopolis

Geschiedenis

Sinds de opening in 2010 trok het Havenpaviljoen aan het MAS meer dan 500.000 bezoekers. Hoog tijd dus voor een opfrissing! Het paviljoen werd in een nieuw, digitaal en interactief jasje gestoken en werd voor de gelegenheid omgedoopt tot Portopolis. Beleving en interactie staan centraal.

Waarom Portopolis jouw bezoek waard is

 • Een interactieve verkenningstocht voor jong en oud
 • Test je havenkennis met de grote havenquiz of speel het sluizenspel
 • Sluit je bezoek af met een leuk souvenir (ja, er is een photobooth!)

Top 3 FAQ

V: Moet ik me inschrijven voor een bezoekje aan Portopolis?
A: Voorlopig, omwille van corona, is inschrijven verplicht. Je kan eenvoudig via onze website een plekje reserveren voor jou en je bubbel.

V: Welke coronamaatregelen zijn er genomen?
A: Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, is vrije toegang tot Portopolis niet mogelijk. Er wordt een beperkt aantal personen per tijdslot toegelaten in vaste tijdsblokken. Reserveer vooraf online een ticket dan ben je zeker dat je toegelaten wordt. Verder is het dragen van een mondmasker verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar en wordt Portopolis verschillende keren per dag volledig ontsmet.

V: Is Portopolis toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
A: De gelijkvloers is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de eerste verdieping en de toiletten zijn enkel bereikbaar via een trap.

Andere paviljoenen

MASshop

Ben je op zoek naar een exclusief cadeau of een origineel souvenir? In de MASshop koop je herinneringen die je altijd zullen bijblijven.

Antwerpen Morgen paviljoen

Over stadsontwikkeling in Antwerpen

In het paviljoen ontdek je het verhaal van de stadsontwikkeling, vroeger en nu.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief