Overslaan en naar de inhoud gaan
© Tom Van Ghent

Antwerpen à la carte

Een gids neemt je mee langs het verrassende, grillige en dikwijls onzichtbare spoor van de voedselketen door Antwerpen.

Voedsel vormt de stad. Dat proces is al eeuwen aan de gang. Een gids neemt je mee langs het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen door Antwerpen. De toevoer van producten van het platteland  - dichtbij of van overzee -  naar de stad;  de levendige verkoop op markten en in winkels; het tafelen in de stad, van chique hotels tot de snackbars van nu; en de weg van voedsel – vaak in de vorm van menselijk afval- van de stad weer naar het land. Aan het einde van de expo wordt het koffiedik kijken: Hoe zullen de steden zich blijven voeden, nu wereldwijd steeds meer mensen in steden gaan wonen en het platteland verlaten?

Praktische info

  • voor wie: volwassenen
  • duur: 1,5 uur
  • max. 20 personen per gids
  • talen: NL/FR/EN/DU, andere talen op verzoek
  • prijs: € 95 gids + € 25 administratiekost + toegang tot museum (bekijk de ticketprijzen)

Prijs (onder voorbehoud) geldig vanaf 1/2/2024.

Reserveren

Over de expo

Antwerpen à la carte

Deze expo serveert de geschiedenis van de stad langs het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen. Een vitale expo die al je zintuigen prikkelt. 

Zie ook

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? Je vindt het allemaal hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief