Overslaan en naar de inhoud gaan
mensen staan achter glas

Theatraal concert Kameleonie

Een voorstelling bij de expo 'Luister'

De spannende en ontroerende verhalen van deze voorstelling ontstonden in de voorbereiding voor de expo ‘Luister’. Dimitri Leue schreef een meeslepend luisterspel, een boek en een theatraal en beeldend concert. Je reist mee langs de rijke collectie van het MAS.

Kameleonie heeft een vreemde aandoening. Ze leeft zich te hard in. Als ze een verhaal hoort dan beleeft ze alles. Dat is best intens en soms levensgevaarlijk. Daarom heeft ze altijd een leuk verhaal in haar achterzak zitten. Afscheid nemen, doet ze altijd met een liedje. Een sterke melodie en een mooi ritme brengen je van het ene verhaal in het andere.

Een voorstelling met Tine Embrechts, Ken Pichal, Samuel Vekeman, Semele Uyttenbroeck en Antoon Offeciers. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

tekening van een meisje met de tekst Kameleonie

Kameleonie, het (luister)boek

Een goedaardige reus en een reus zonder broek. Een man die met een vrouw mag trouwen dankzij een vlieg. Een schildpad met vier vleugels. Een piloot met een kogel in zijn hoofd. Een geheimzinnige ridder met een betoverde zwaan. Een schat die uit een schouw valt...

Zinnenbeelder Dimitri Leue sprokkelde samen met het MAS verhalen uit de museumcollectie en de stad voor de nieuwe expo ‘Luister’. Eigenlijk zou dit boek dus ‘Lees’ moeten heten. Maar je kan ook gewoon kijken naar de prachtige illustraties van Alain Verster. Of meezingen met de geweldige liedjes die aan de verhalen gekoppeld zijn. Allemaal ingezongen door Kameleonie*. Ieder verhaal is een andere wereld waarin zij – en hopelijk ook jij – verdwijnt.

* De stem van Kameleonie lijkt wel enorm op die van Tine Embrechts. Zou Kameleonie zich zo hard in Tine Embrechts hebben ingeleefd dat ze haar even werd? Of zou het omgekeerd zijn? Dat weet je maar nooit met Kameleonie.

Het boek is te koop in de MASshop.

Over de expo:

Luister. Verhalen gevonden in de stad

30.10.2021 - 15.08.2023

AFGELOPEN - In de expo 'Luister' kon je genieten van een meeslepend luisterspel vol verhalen uit Antwerpen over hebzuchtige reuzen, woelige liefdes, demonen en helden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief