Overslaan en naar de inhoud gaan
Banner LUISTER reus

Luister

Verhalen gevonden in de stad

Hebzuchtige reuzen, woelige liefdesavonturen, demonen en grapjassen… Als je denkt dat je dat niet in een museum kan vinden, dan ben je mis. In het jaar van zijn 10e verjaardag pakt het MAS uit met spannende en ontroerende verhalen uit Antwerpen. Samen met schrijver en theatermaker Dimitri Leue voert het museum de collectiestukken op in een meeslepend luisterspel.

In 2021 viert het museum zijn collectie met een kleurrijke, aparte expo. Je duikt in mythes, legendes en wereldse verhalen met een auditieve belevenis die je anders doet kijken naar de objecten. Iconische personages zoals Brabo, Hodja, Lange Wapper, de zwanenridder of Chamunda … spelen de hoofdrol in ontroerende en ook grappige teksten van Dimitri Leue. De vertellingen nemen je mee langs een fantasierijke en theatrale scenografie.

Rondleidingen

Rondleiding 'Luister'

Een interactieve vertelling voor lager onderwijs

Al ooit geprobeerd om je zo hard in te leven in een verhaal dat je er een deeltje van wordt? Beleef met je klas een interactieve vertelling in de expo.

Zie ook:

De Wondere Pluim

Voor de schrijfwedstrijd ‘De Wondere Pluim’ reisden 35 authentieke collectiestukken naar evenveel lagere scholen als inspiratie voor nieuwe stadsverhalen. De winnende verhalen krijgen een plaatsje in de expo 'Luister'.

Praktisch

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? En wat met de coronamaatregelen? Je vindt het allemaal hier.

Praktische info

Waarmee moet je rekening houden tijdens je bezoek? Welke coronamaatregelen zijn nog van toepassing?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief