Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is er te doen ?

Plan je een bezoek alleen, met de familie, met de klas of school, met een groep of bedrijf? Hier vind je alle activiteiten terug.

groepje kinderen

Kalender

Een overzicht van alle MAS-activiteiten, van rondleidingen tot workshops en evenementen.

Workshop Calaberitas

Mexicaanse schedels versieren
  • zaterdag 16 oktober 2021 van 13:00 tot 16:00

Kunstenares Patricia Lopez begeleidt deze workshop waarin je een eigen interpretatie kunt geven aan een eeuwenoude Mexicaanse traditie. Voor volwassenen.

Herfstatelier

El dia de los muertos
  • dinsdag 2 november 2021 van 10:00 tot 16:00

Kom tijdens de herfstvakantie naar het MAS en laat je onderdompelen in de Mexicaanse dag van de doden. Maak tijdens deze workshop een kleurrijke bijdrage voor het altaar van Antwerpen. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

kinderen en volwassenen kijken naar een schilderij

Kunstendag voor kinderen 2021

  • zondag 21 november 2021 van 10:00 tot 17:00

Tijdens de Kunstendag voor kinderen zijn families met kinderen eregast in het MAS. Sluit aan bij één van de familierondleidingen of workshops. We richten ons op kinderen vanaf 18 maanden tot 12 jaar.

Knutselend meisje samen met lesgever

Kerstateliers

  • dinsdag 28 december 2021 tot woensdag 29 december 2021 van 10:00 tot 16:00
  • Meer momenten
  • dinsdag 4 januari 2022 tot woensdag 5 januari 2022 van 10:00 tot 16:00

Nog op zoek naar een leuke activiteit voor je kinderen tijdens de kerstvakantie? In het MAS laten we de creativiteit voluit gaan tijdens onze ateliers! 

Rondleidingen

rood gebouw met veel glas

10 jaar MAS

Van zaterdag 22 tot en met maandag 24 mei bouwden we samen met de bezoekers een coronaproof feestje ter gelegenheid van onze 10e verjaardag. Een terugblik in beeld en geluid.

Bekijk ook:

Bezoek het MAS individueel

Wil of kan je niet aansluiten bij een groepsbezoek, maar wil je toch graag op stap met één van onze gidsen of curatoren? Op zondag kan je aansluiten voor een vrije rondleiding.

Bezoek het MAS in groep

Bekijk alle mogelijkheden om in groep, met of zonder gids, het museum te bezoeken.

Met de klas naar het MAS

We hebben speciaal voor scholen rondleidingen op maat uitgewerkt. Zo kunnen leerlingen begeleid en op een interactieve manier het MAS beleven.

Het MAS voor kinderen

Ga op MASafari, zoek de schat met een schatkaart of Vlieg ... En je hoeft geen schrik te hebben voor corona besmetting. Al het materiaal dat we gebruiken is persoonlijk, en dus veilig.

Het MAS voor jongeren

Je bent jong en je wilt wat? MAS in Jonge Handen organiseert activiteiten in het museum, speciaal voor jongeren tussen 16 en 26. Heel wat leuke dingen waar je wat aan hebt.

Het MAS voor bedrijven

Verras je collega’s, werknemers of klanten en bezoek samen met het hele bedrijf het MAS buiten de normale openingsuren. Exclusief en verdraaid origineel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief