Overslaan en naar de inhoud gaan
© Jeroen Broeckx

Campus Curieus

workshops voor jonge wetenschappers

Verschillende wetenschappers nemen je op een leuke manier mee in hun wereld. Experimenteer zelf in workshops en kom meer te weten over onze expo’s dankzij Campus Curieus. Deze reeks workshops organiseren we in samenwerking met onderzoekers van de Universiteit Antwerpen.

    woensdag 29 november 2023 van 14:00 tot 16:00

Algenburgers en sprinkhanenbilletjes

Om te groeien en gezond te zijn, heeft ons lichaam eiwitten nodig. Vandaag zijn vlees, vis, melkproducten en eieren belangrijke bronnen van eiwitten, maar die zijn belastend voor onze planeet. Misschien kunnen algen, bacteriën, gisten, schimmels of insecten die eiwitten wel vervangen, of kunnen hamburgers zelfs gekweekt worden zonder koe?

In onze smakelijke kookworkshop geven de onderzoekers van DuEL (Duurzame Energie-, Lucht- en Watertechnologie) je een voorproefje van de kipfilets van morgen. Je krijgt een insectenhapje, bezoekt de expo 'Antwerpen à la carte' en daarna maak je zelf iets lekker klaar met insecten.

Praktisch

  • Voor wie: kinderen tussen 8 en 12 jaar
  • Wanneer: woensdag 29 november, van 14 tot 16 uur
  • Waar: in de MASbox, het paviljoen naast de MASshop
  • Prijs: standaardtarief: € 3, kansentarief: € 1,50

Over de expo

Antwerpen à la carte

Over steden en eten

Antwerpen à la carte serveert de geschiedenis van de stad langs het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen. Een vitale expo die al je zintuigen prikkelt. Op de 5e verdieping van het MAS.

Meld je aan voor de nieuwsbrief