Om te groeien en gezond te zijn, heeft ons lichaam eiwitten nodig. Vandaag zijn vlees, vis, melkproducten en eieren belangrijke bronnen van eiwitten, maar die zijn belastend voor onze planeet. Misschien kunnen algen, bacteriën, gisten, schimmels of insecten die eiwitten wel vervangen, of kunnen hamburgers zelfs gekweekt worden zonder koe?
In onze smakelijke kookworkshop geven de onderzoekers van DuEL (Duurzame Energie-, Lucht- en Watertechnologie) je een voorproefje van de kipfilets van morgen.
Op het einde van de tentoonstelling 'Antwerpen à la carte' komen verschillende mogelijke voedselscenario's voor de toekomst aan bod.
Praktisch
- Wat: workshop in samenwerking met UA
met Michiel Van Tendeloo en collega’s (Katrien Michiels, Naïm Blansaer, Kris Dox) - Wanneer: zaterdag 14 december, van 10.30 tot 12.30 uur.
- Voor wie: kinderen van 8 tot 12 jaar
- Groep: maximaal 20 kinderen
- Kostprijs: € 3 (A-kaart met kansentarief: € 1,5)