Overslaan en naar de inhoud gaan
© Jeroen Broeckx

Doe-het-zelf-rondleiding ‘Vracht’

Voor 2e en 3e graad secundair onderwijs

Wat wordt vroeger en nu in de havenstad Antwerpen verhandeld en uitgewisseld? Wat waren en zijn hiervan de gevolgen, hier en elders? Aan de hand van objecten, kunstwerken, documenten, kaarten, interviews, foto’s en bewegende beelden ontdekken de leerlingen het verhaal van ‘Vracht’.

Leerkrachten kunnen hun leerlingen zelf begeleiden in de expo. De leerlingen verkennen in kleine groepjes de expo aan de hand van diverse opdrachten. Na elke opdracht komt de groep terug samen. In interactie leren ze naar elkaar te luisteren en kijken, hun eigen mening en standpunt te verwoorden en deze te delen met de groep.

Voorbereiding

Een doe-het-zelfpakket bevat handvaten om het bezoek aan de expo voor te bereiden, beschrijft het verloop van het bezoek en geeft tips voor de naverwerking in de klas. We geven ook de eindtermen mee die eraan gekoppeld zijn. Je kan het pakket met opdrachtkaarten op deze pagina downloaden vanaf 20 januari.

Neem ook onze museumregels en de praktische tips voor een klasbezoek door.

Praktisch

  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen.

Bekijk onze museumregels

Zie ook

Klasbezoek

Info voor scholen en leerkrachten

Praktische informatie over een bezoek met je klas. Wat doe je met rugzakken en schooltassen? Hoe groot mag de groep zijn? Mag je opdrachten uitvoeren in de museumzalen? Lees ons huisreglement.

Meld je aan voor de nieuwsbrief