Overslaan en naar de inhoud gaan

Antwerpen à la carte

voor OKAN-klassen

Een gids neemt de leerlingen mee langs het verrassende, grillige en dikwijls onzichtbare spoor van de voedselketen door Antwerpen. Een boeiende interactieve tour met veel kijk- en doe-opdrachten bij dit universele thema.

Vandaag woont wereldwijd meer dan de helft van de bevolking in steden. Zo telt Antwerpen meer dan 500 000 inwoners. Dat zijn een half miljoen monden die dagelijks gevoed moeten worden. Hoe slagen we daar vandaag in, wat zullen we in de toekomst doen en is dat dan zo anders dan enkele eeuwen geleden? 

De toevoer van producten van het platteland - dichtbij of van overzee - naar de stad; de levendige verkoop van inheemse en uitheemse producten op markten en in winkels; het tafelen in de stad, van chique hotels tot de snackbars van nu; en de weg van voedsel – vaak in de vorm van menselijk afval - van de stad weer naar het land.

Uiteraard houdt de gids rekening met het taalniveau van de leerlingen. De gids prikkelt de jongeren om op speelse wijze hun indrukken in eigen woorden te brengen. De rondleiding vindt plaats in de museumzaal op de vijfde verdieping. Later op de dag kun je de andere zalen bezoeken op je eigen tempo.

Praktisch

  • Duur: 1,5 uur
  • Voor OKAN-klassen in het secundair onderwijs.

Schoolgroepen zijn altijd welkom in het MAS, met of zonder gids. Reserveer wel vooraf, want bij grote drukte kunnen schoolgroepen zonder reservatie geweigerd worden. 

Voorbereiding

Download de opdrachten voor de rondleiding hieronder. Bekijk ook de praktische tips voor een klasbezoek.

Prijs

  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen. Je reserveert tickets online of krijgt ze aan de balie de dag zelf.
  • Prijs per gids: € 90 + € 5 administratiekost per reservering (max. 15 leerlingen per gids maximum 2 groepen tegelijkertijd)

Prijs onder voorbehoud van wijzigingen.

Reserveren

Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp (www.experienceantwerp.be)

Over de expo

Antwerpen à la carte

Deze expo serveert de geschiedenis van de stad langs het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen. Een vitale expo die al je zintuigen prikkelt. 

Zie ook

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? Je vindt het allemaal hier.

Klasbezoek

Info voor scholen en leerkrachten

Praktische informatie over een bezoek met je klas. Wat doe je met rugzakken en schooltassen? Hoe groot mag de groep zijn? Mag je opdrachten uitvoeren in de museumzalen? Lees ons huisreglement.

Meld je aan voor de nieuwsbrief