Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding van vrijwilliger Frank

Word vrijwilliger

Het MAS werkt binnen en buiten de museummuren. Om en bij 60 vrijwilligers staan in voor het onderhoud van de havenkranen, zijn gastheer of gastvrouw tijdens de drukke bezoekuren, worden speurneus op zoek naar hedendaags erfgoed in de stad, vormen een helpende hand bij evenementen of zijn lid van de jongerenwerking.

Vrijwilligers

  • zijn verzekerd;
  • krijgen een onkostenvergoeding;
  • vormen onze eerste ambassadeurs en worden uitgenodigd op previews van tentoonstellingen;
  • krijgen naast de dagelijkse waardering van de collega’s één keer per jaar een groots vrijwilligersfeest.

 

Ontvangst vrijwilligers op het stadhuis, 2015.

Crewlid MAS in Jonge Handen

Jongeren weten het best wat jongeren denken over en verwachten van een museum. Daarom bedacht het MAS een apart jongerenconcept: MAS in Jonge Handen. Een ploeg jonge enthousiastelingen draait actief mee in de museumwerking.

MAS in Jonge Handen draait al sinds de opening van het museum mee. Ze organiseren tentoonstellingen, nocturnes en evenementen, ontwikkelen nieuwe producten en gaan op zoek naar nieuwe collectiestukken. Het doel is om over een volwaardig jongerenprogramma binnen het MAS te waken.

Zin om mee te doen? Neem dan contact op met madelon.gilaude@antwerpen.be. Volg het nieuws van MAS in Jonge Handen via Instagram

Gastheer en gastvrouw

In het weekend verwelkomen onze warmhartige gastheren en -vrouwen bezoekers in het gebouw. Ze wijzen je de weg en staan je bij waar nodig. Bij grote publieksevenementen zoals Museumnacht steken ze een extra tandje bij.

Sporenzoeker en winkelverkenner

Het erfgoed uit het niet zo verre verleden laat zich moeilijk vangen in grote collectiestukken. Het zit verborgen in foto’s en gebruiksvoorwerpen met de bijhorende kleine en grote verhalen. Het MAS zet regelmatig trajecten op om een bepaald stukje erfgoed uit de Antwerpse geschiedenis te helpen ontsluiten.

Zo hadden we ‘spoorzoekers’, die op zoek gingen naar het Marokkaanse erfgoed in de stad. En ook ‘winkelverkenners’ waren al aan de slag om het bijna vergeten stukje winkelgeschiedenis van 1950 tot nu in beeld te brengen. 

Momenteel loopt er geen nieuw traject. Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Bij een volgende oproep hoor je er als eerste over.

Meld je aan voor de nieuwsbrief