Overslaan en naar de inhoud gaan
banner
Vos, Maerten de (tekenaar), Collectie Stad Antwerpen, MAS, foto: Bart Huysmans

Werk mee aan de expo 'Iemand Thuis?'

In het najaar van 2022 opent het MAS een nieuwe familie-expo met de voorlopige titel ‘Thuis’. In deze expo onderzoekt de bezoeker wat ‘thuis betekent: zijn dat vier muren en een dak? Of is het meer? Wat zorgt ervoor dat iemand zich ergens thuis voelt? Is thuis die ene plek waar men zich veilig voelt? Is er slechts één thuis of kunnen er meerdere zijn? Wat gebeurt er als men geen thuis heeft?

Maar zover zijn we nu nog niet. Want om deze expo te maken, heeft het MAS jouw hulp nodig.

BRAND! BRAND

Stel, je huis staat in brand, wat zou je absoluut meenemen? Een verkreukelde foto van je oma? Een muziekinstrument? Je lievelingstrui? Of toch die ring die al generaties lang wordt doorgegeven?

  • Maak een foto van het voorwerp.
  • Omschrijf in 5 lijnen waarom dit voorwerp zo dierbaar is.
  • Bezorg je foto en je verhaal voor 30 januari 2022 aan thuis.mas@antwerpen.be

Laat ons ook weten of je dit voorwerp zou willen uitlenen voor de expo.

Zicht op de wereld

Een raam geeft zicht op de wereld. Het bepaalt ook de sfeer in de kamer zelf. Voor deze expo vroegen het MAS en Studio Orka zich af: wat zien kinderen of jongeren als ze uit hun slaapkamerraam kijken? Kijken ze uit op een mooi park, op een weide vol koeien, een straat met bomen of een veel te drukke autostrade? En hoe anders kan dat aanvoelen?

Daarom een warme oproep aan alle Antwerpse scholen om zoveel mogelijk foto’s van het zicht uit de slaapkamer te verzamelen, gemaakt door de kinderen en de jongeren zelf. Het MAS en Studio ORKA maken een selectie uit de meest sprekende foto’s en verhalen. Misschien krijgt hun kamerraam een plekje in de tentoonstelling.

Hoe ga je te werk:

  • Ga voor je raam staan. Maak een foto van je straat of de buurt waar jouw kamer op uitkijkt. Je maakt die foto dus van binnenuit. Het is mooi als je nog een stukje van je vensterbank of je kamer voelt in de foto.
  • Hou rekening met de privacy van de mensen en zorg dat er geen mensen op de foto staan.
  • Vertel ons in max. 10 regels wat dit uitzicht met je doet. Maakt het je triestig, boos of net heel blij?
  • Noteer bij je foto je naam, email en telefoonnummer en je adres.
  • Mail alles voor 30 januari 2022 door naar thuis.mas@antwerpen.be

We raden aan per klasgroep te werken, maar de leerlingen mogen het ook individueel opsturen.

Zie ook

Iemand thuis?

Op zoek gaan naar de rioolkrokodil, luisteren naar pratend servies, gezelschapspelletjes spelen of op de muren tekenen... In de speelse familie-expo 'Iemand thuis?' ga je samen op ontdekking in de MAS-collectie. Met het hele gezin denk je na over wat een 'thuis' betekent. En één ding valt al te verklappen: dat is voor iedereen anders. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief