Overslaan en naar de inhoud gaan
Leerlingen op roltrap

MAStour secundair onderwijs

Interactieve rondleiding voor alle leerjaren

Leerlingen ontdekken hoe de stroom en de haven al eeuwen voor ontmoeting en uitwisseling tussen de stad en de wereld zorgen. Ze ontdekken verhalen van Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen.

Leerlingen ontdekken de belangrijkste verhalen binnen de vier thema’s van het MAS. Het zijn verhalen van mensen met uiteenlopende denk- en leefwerelden. Ze ontdekken hoe de stroom en de haven al eeuwen voor ontmoeting en uitwisseling tussen de stad en de wereld zorgen. Sporen uit heel de wereld die Antwerpen zijn binnen gekomen en sporen van Antwerpen die via de haven en zijn stroom in de wereld terecht zijn gekomen.

Praktisch

  • Voor wie: alle leerlingen van het secundair onderwijs
  • Taal: NL 
  • Duur: ca. 1,5 uur 
  • Neem als voorbereiding onze praktische info voor scholen door. Je kan het document hieronder downloaden.

Schoolgroepen zijn altijd welkom in het MAS, met of zonder gids. Reserveer wel vooraf, want bij grote drukte kunnen schoolgroepen zonder reservatie geweigerd worden. 

Prijs

  • Prijs per gids (max. 15 leerlingen per gids max. 2 groepen tegelijkertijd): € 95 euro + € 5 administratiekosten
  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen.

Prijs onder voorbehoud van wijzigingen.

Reserveren

Zie ook

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? Je vindt het allemaal hier.

Klasbezoek

Info voor scholen en leerkrachten

Praktische informatie over een bezoek met je klas. Wat doe je met rugzakken en schooltassen? Hoe groot mag de groep zijn? Mag je opdrachten uitvoeren in de museumzalen? Lees ons huisreglement.

Meld je aan voor de nieuwsbrief