Overslaan en naar de inhoud gaan
© Bailleul Design Office

Kom met de klas naar Portopolis

Portopolis is dé plek om op een speelse en interactieve manier de haven te ontdekken. Dompel je klas onder in de boeiende wereld van de haven. Portopolis biedt een gratis programma van één uur aan voor zowel lagere als middelbare scholen.

Nog vragen ter plaatse? Onze hosts staan klaar voor een woordje uitleg.

Je bent welkom met je klas op donderdag en vrijdag voor een bezoek van een uur, maar ook andere momenten zijn bespreekbaar.

Portopolis biedt zowel een programma aan voor lagere en middelbare scholen. Reserveren is noodzakelijk, minstens een week op voorhand.

Programma voor de lagere school

De rondleiding start beneden met een korte introductie aan de havenkaart. Daarna gaan we samen op virtuele ontdekking door de haven met tablet en VR-bril.

Vervolgens verhuizen we naar de mezzanine. Die is volledig ingericht met informatie en spelletjes op kindermaat. Aan de hand van een geïllustreerde wand krijg je een korte uitleg over de werking van de haven.

Op de mezzanine kunnen de leerlingen hun havendiploma behalen door verschillende proeven uit te voeren. Zelf een container opstapelen? Check. Rijpe bananen controleren? Check.

Programma voor de middelbare school

Ook voor de leerlingen van het middelbaar onderwijs start de introductie aan de havenkaart. Daarna kunnen ze met een tablet zelfstandig het aanbod van Portopolis ontdekken.

Speel het sluizenspel, test je kennis met een quiz over duurzaamheid en innovatie, en verdiep je in de haven met een VR-bril.

Portopolis

In Portopolis zet je een VR-bril op je neus en voel je de haven tot leven komen tijdens een 360° tour. Wandel over de grote luchtfoto en ontdek alle speciale hotspots die onze haven te bieden heeft. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief