Overslaan en naar de inhoud gaan
© Pat Verbruggen

Een blik op de collectie

Vanaf 1 juli 2022

Het kijkdepot van het MAS geeft je gratis een blik achter de schermen. Het laat zien hoe het museum er een deel van zijn rijke collectie bewaart en beheert voor de toekomst. De nieuwe expo ‘Een blik op de collectie’ die deze zomer opent, trakteert je daarbij ook op een verrassende kijk op een aantal MAS-objecten.

Elk collectiestuk van het MAS vertelt verschillende verhalen over de stad, de haven en de wereld. Maar ze vertellen stuk voor stuk ook een menselijk verhaal. Wie maakte het object? Wie verzamelde het of wie gebruikte het? Door het verhaal te vertellen van de mensen achter de objecten, legt de nieuwe expo de biografie van het erfgoed bloot.

Leer de mensen achter het museumstuk kennen en zie hoe het stuk er zelf door tot leven komt. In het kijkdepot brengen we een selectie van de nieuwe aanwinsten van de MAS-collectie en tonen we hoe collectiestukken door restauraties worden voorbereid om getoond te worden in nieuwe tentoonstellingen. Kom een blik werpen op de collectie en neem een kijkje achter de schermen van het museum.

Praktisch

  • Opening zomer 2022
  • Gratis te bekijken in het Kijkdepot op de 2e verdieping

Meld je aan voor de nieuwsbrief