Overslaan en naar de inhoud gaan
© Pat Verbruggen

Een blik op de collectie

Tot 15.10.2023

Het kijkdepot van het MAS geeft je gratis een blik achter de schermen. Het laat zien hoe het museum er een deel van zijn rijke collectie bewaart en beheert voor de toekomst. ‘Een blik op de collectie’ trakteerde je daarbij ook op een verrassende kijk op een aantal MAS-objecten.

In het Kijkdepot kan je ook zonder ticket een blik werpen achter de schermen van het museum. Je komt te weten hoe de rijke MAS-collectie van zo'n 500.000 stukken tot stand kwam en hoe het MAS die collectie met veel zorg beheert door er blijvend onderzoek over te doen en te investeren in restauraties. Ontdek op welke manier de MAS-collectie steeds blijft groeien dankzij aanwinsten, schenkingen of legaten en maak voor het eerst kennis met de nieuwste aanwervingen. En kom zeker regelmatig terug want die vitrines krijgen regelmatig een nieuwe invulling. 

In een aantal van de vitrines bood 'Een blik op de collectie' een verrassende kijk op de museumobjecten. Elk collectiestuk van het MAS vertelt verschillende verhalen over de stad, de haven en de wereld. Maar ze vertellen stuk voor stuk ook een menselijk verhaal. Wie maakte het object? Wie verzamelde het of wie gebruikte het? Wat is hun herkomst? Door het verhaal te vertellen van de mensen achter de objecten, legde het vernieuwde kijkdepot de biografie van het erfgoed bloot. Want hoe meer we weten over objecten, hoe boeiender het wordt om ze te tonen. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief