Overslaan en naar de inhoud gaan

Doe-boekje 'A la carte' voor de kids

In het MAS kun je de expo ‘Antwerpen à la carte’ bezoeken. Je ontdekt er van alles over ons voedsel in en door de stad. Waar komt het eten vandaan? Hoe komt het terecht op ons bord? En waar blijven we met al het afval? Wij tonen je de leukste schilderijen en voorwerpen en hebben een aantal opdrachtjes voor jou.

Klik hieronder op de button en druk zo het documentje af. Neem potlood en papier en ga aan de slag!
Boekje a la carte voor kids

Wat mag je verwachten?

  • Teken je lievelingsgerecht.
  • Er zijn veel straatnamen die verband houden met voedsel. Stel je een straat voor en geef die de naam van jouw favoriete dessert. Schrijf of teken dit op een straatnaambordje.
  • Vroeger werden veel voedingswaren van het platteland naar de stad gebracht met paard en kar. Bekijk het schilderij in het documentje goed en schrijf of teken welke voedingswaren ze naar de stad brachten.
  • De Duitse kunstenaar Thomas Rentmeister heeft een kunstwerk over een winkelwagen en een heleboel suiker gemaakt. Bekijk het goed en denk even na wat het voor jou betekent.
  • Vroeger maakten kunstenaars vaak schilderijen van markten met uitgestalde etenswaren. Dankzij die schilderijen weten we nu wat mensen vroeger aten. Teken alles wat jij graag eet.
  • Op een schilderij van vroeger zien we allemaal mensen die aan het picknicken zijn. Kruip in de huid van de personages, en verzin er een verhaal bij. Wie zijn die mensen? Hoe heten zij en wat gaan ze doen na de picknick?

Meld je aan voor de nieuwsbrief