Overslaan en naar de inhoud gaan
© Ines Vansteenkiste-Muylle

Het Salon

Gekruld, gevlochten, geschoren, gestijld, geverfd, extensies of een pruik? In een superdiverse stad als Antwerpen vind je kapsels en haartradities in alle kleuren en vormen. De kapsalons waar het allemaal gebeurt zijn al even divers. De nieuwe foto-expo ‘Het Salon’ laat je proeven van de rijkdom aan kapsalons en coupes.

ErfgoedLab Antwerpen trok samen met Belgische fotografe Ines Vansteenkiste-Muylle de stad in. Ze gingen er samen op zoek naar haartradities van vroeger en nu en brachten 14 kappers met hun klanten in beeld. Deze intieme fotoreportage is vanaf het najaar 2024 te zien in de wandelboulevard van het MAS. Op weg naar het dak reis je langs de vele haarstijlen, gezichten en technieken die je terugvindt in de sferische salons van onze superdiverse stad.   

Bij deze krachtige fotoreeks horen ook heel wat verhalen. Via audiofragmenten kan je luisteren naar kappers en klanten die vertellen over hun ervaringen. Over hoe kappers het vak leren en doorgeven, hoe hun passie begon en welke technieken ze toepassen. Over de verwachtingen van klanten die vaak ook naar het kapsalon gaan voor sociaal contact en gedeelde herinneringen. Over hoe belangrijk haar is voor heel wat mensen en hoe het hun identiteit mee vormgeeft.  

Kortom, de foto-expo ‘Het Salon’ trakteert je op een verrassende weerspiegeling van onze bontgekleurde stad. En dat allemaal gratis op weg naar het panorama van het MAS. 

Praktisch

  • Vanaf 25 oktober 2024 in de wandelboulevard.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief