Overslaan en naar de inhoud gaan

#ZWERFGOED

Een ode aan de kleine dingen

Karen François is Artist in Residence van het MAS, en werkt een jaar lang rond “erfgoed: is het erfgoed of kan het erfbeter?”. Als eerste in een reeks interventies in het museum organiseert Karen een ‘zwerfgoedactie’ in de stad.

Als je dacht dat erfgoed niet hip en spannend kan zijn, dan ben je mis. Om dat aan te tonen zal Karen en heel wat jonge Antwerpse artiesten zelf erfgoed verstoppen in de stad. Deze kleine zwerfgoedcadeautjes mogen de eerlijke vinders mee naar huis nemen. Maar tegelijk is het een uitnodiging om zelf iets te gaan verstoppen in Antwerpen: iets dat erfgoed is voor jou en je wil delen met anderen.

Denk aan je lievelingsboek, een tof recept, een mooi kaartje, een mop ... Iets kleins!

Vanaf 14 februari 2021 worden er zwerfgoedcadeautjes verstopt in de stad. Je kan via de facebookgroep ‘Zwerfgoed’ te weten komen waar je ze kan vinden. Heb je een cadeautje gevonden? Top! Laat zeker weten in onze Facebookgroep ZWERFGOED wat je gevonden hebt!

Als je zelf zwerfgoed verstopt, drop dan daar ook een foto/hint van jouw verstopplaats. Je kan in diezelfde groep ook een documentje met uitleg printen, om als uitleg bij je cadeautje te stoppen. Er zijn gratis gerecycleerde verpakkingen en stickers ter beschikking in het MAS! Let er wel op dat je cadeautje niet te lang blijft liggen. Als het na een week nog niet weg is, kan je het best zelf oppikken. Geen zwerfvuil in onze stad!

Deze artiesten doen nu al mee:

Meld je aan voor de nieuwsbrief