Skip to main content
banner

Welkom

Het MAS is open. Koop online je ticket voor een bezoek in een vast tijdsblok. Kijk op onze pagina met Praktische info.

Oproep

banner

Werk mee aan de expo 'Thuis'

Het MAS gaat samen met Studio Orka op zoek naar inspirerende verhalen en materiaal in de stad. Woon je in Antwerpen of een van de districten en heb je zin om bij te dragen aan een nieuwe expo? Bekijk snel wat we zoeken en laat het ons weten.

detail van een  model schip

Filmshoot 'Vracht'

Altijd al eens willen figureren in een video? Wil je graag deel uitmaken van de nieuwe expo ‘Vracht’ in het MAS? Stel je dan voor 26 juni kandidaat om model te staan voor het videokunstwerk ‘Dragers’ van fotograaf Koen Broos.

Nu te zien

100 x Congo

  • zaterdag 3 October 2020 tot zondag 12 September 2021 van 8:00 tot 15:00

'100 x Congo' zet honderd blikvangers in de kijker. Welke verhalen schuilen er achter de objecten? Hoe zijn ze hier beland? Wat was hun betekenis voor Congolese volken?

Vloot

125 jaar Compagnie Maritime Belge
  • maandag 18 May 2020 tot maandag 16 August 2021 van 8:00 tot 15:00

In 2020 bestaat de Antwerpse Rederij CMB (Compagnie Maritime Belge) 125 jaar. Foto's, schilderijen en scheepsmodellen brengen deze geschiedenis tot leven. Vanaf 18 mei in de wandelboulevard.

Foto-expo Horse

  • dinsdag 16 March 2021 tot zondag 27 February 2022 van 9:00 tot 16:00

Een fotografieproject van Heleen Peeters. Ze verdiepte zich in de paarden(vlees)cultuur wereldwijd. De foto’s roepen vragen op: Wat bepaalt de status van het paard? Hoe komt het dat tradities veranderen? En wat als hetzelfde ook met andere dieren zou gebeuren?

More indians, less cowboys

  • maandag 3 May 2021 tot zondag 22 August 2021 van 8:00 tot 15:00

Aan de oevers van de Schelde spoelen regelmatig eigenaardige figuurtjes aan. Ze dromen van een tweede leven en bouwen in het MAS een Reizend Reservaat voor Scheldejutsels. Te bekijken van 3/05 tot 22/08/2021.

Uitgelicht

rood gebouw met veel glas

10 jaar MAS

Van zaterdag 22 tot en met maandag 24 mei bouwden we samen met de bezoekers een coronaproof feestje ter gelegenheid van onze 10e verjaardag. Een terugblik in beeld en geluid.

Baudouin in gesprek met Els De Palmenaer

Podcasts '100 x Congo'

Doctoraatsstudent Baudouin Mena en podcastmaker Alexi De Greef slaan de handen in elkaar om verschillende podcasts te maken rond de expo '100 x Congo'. In aflevering 4 praat historicus Bram Cleys over de missionering in Congo.

Portada

Colección

Altaar van Antwerpen

Zes Belgische kunstenaars van Latijns-Amerikaanse origine reflecteren in een video over de voorouderlijke culturen. Vertrekpunt was het Altaar van Antwerpen, een participatieve installatie die deel uitmaakt van de vaste collectie van het MAS.

#ZWERFGOED

Een ode aan de kleine dingen

Onze Artist in Residence Karen François verstopt zwerfgoedcadeautjes in de stad. Vind je er een? Laat het zeker weten in onze Facebookgroep ZWERFGOED.

Ancient Glass

Publicatie van een bijzondere collectie

De collectie Antiek glas is een van de verborgen juweeltjes van het MAS. Over deze collectie verscheen een rijkelijk geïllustreerde Engelstalige catalogus, interessant voor zowel wetenschappers als het brede publiek.

Plan je bezoek

Praktische info

Alles wat je moet weten over online tickets, tijdsblokken, coronamaatregelen en nog veel meer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief