Overslaan en naar de inhoud gaan
© Jeroen Broeckx

Schoolbezoek

Ook pedagogisch staat het MAS sterk. Het museum heeft speciaal voor scholen rondleidingen op maat uitgewerkt. Zo kunnen leerlingen begeleid en op een interactieve manier het MAS beleven.

Praktisch

  • Toegang tot het MAS is gratis voor schoolgroepen die vooraf reserveren. Bij een rondleiding met gids, betaal je enkel voor de gids. Meer info lees je bij de respectievelijke rondleidingen.
  • Reserveer een gids via Experience Antwerp

Lees onze museumregels

Neem vooraf onze museumregels goed door. Je leest ze hier:

Bekijk het filmpje

Reserveer tickets voor het museum

Koop tickets

Wens je ook een bezoek te brengen aan de expo Luister? Laat ons dit weten via een mailtje naar balie.MAS@antwerpen.be met vermelding van 'Luister', de datum van jullie bezoek, naam en boekingsnummer.

Gratis openbaar vervoer met dynamoOPWEG

Als je het MAS wilt bezoeken met je klas, kan je met dynamoOPWEG gratis gebruik maken van het aanbod van De Lijn. Je hebt recht op gratis openbaar vervoer met bus of tram, volgens de vaste dienstregeling, tijdens de daluren en met maximum 30 personen.

Registreer je op www.cutuurkuur.be en vraag online een vervoersbewijs aan. Meer informatie cultuurkuur.be/dynamoopweg

Bereid je bezoek voor

Bekijk onze museumregels en neem onze praktische tips voor een scholenbezoek door.

Zie ook

Klasbezoek

Info voor scholen en leerkrachten

Praktische informatie over een bezoek met je klas. Wat doe je met rugzakken en schooltassen? Hoe groot mag de groep zijn? Mag je opdrachten uitvoeren in de museumzalen? Lees ons huisreglement.

Lerarendag 2023

    zaterdag 14 oktober 2023 van 10:00 tot 15:00

Tijdens de Lerarendag opent het MAS zijn deuren voor leraren en hun gezin. Zij maken kennis met het uitgebreide aanbod aan expo’s, kunnen een rondleiding of atelier volgen, op maat van hun klas. 

Kleuteronderwijs

Kleuters zetten in het MAS een stapje in de wereld. De kleine avonturiers verkennen enkele van de tentoonstellingen samen met wel erg bijzondere figuren.

Lager onderwijs

Elke klas vindt zijn ding in het grote aanbod van het MAS. Er zijn activiteiten voor wie Antwerpen en de haven beter wil leren kennen, maar ook voor ware wereldburgers valt er veel te beleven.

Secundair onderwijs

Het MAS confronteert leerlingen van secundair onderwijs met grote onderwerpen. Het leven nu en de toekomst, maar ook dood en oorlog komen aan bod.

Volwassenonderwijs en NT2

Het MAS heeft bijna de hele wereld onder zijn dak met tentoonstellingen over statussymbolen en rituelen uit allerlei culturen en religies. Er blijven steeds dingen om te ontdekken!

Pedagogische rondleiding

Aan de hand van voorbeelden uit de MAS-collectie leer je als student of als huidig leerkracht hoe je erfgoed boeiend en leuk kunt vertalen naar kinderen en jongeren toe. Je maakt niet enkel kennis met het educatieve aanbod voor scholen, je denkt ook na hoe deze collectie toegankelijk kan gemaakt worden voor kinderen.

Blijf op de hoogte van het cultuuraanbod voor onderwijs

Schrijf je in op de cultuurnieuwsbrief voor het onderwijs en blijf op de hoogte van wat het MAS en andere Antwerpse musea en cultuurhuizen (bibliotheken, culturele centra ...) te bieden hebben. Je ontvangt deze nieuwsbrief maximum drie keer per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief