Overslaan en naar de inhoud gaan
© Jeroen Broeckx

Met de klas naar het MAS

Ook pedagogisch staat het MAS sterk. Het museum heeft speciaal voor scholen rondleidingen op maat uitgewerkt. Zo kunnen leerlingen begeleid en op een interactieve manier het MAS beleven.

Praktisch

  • Toegang tot het MAS is gratis voor schoolgroepen die vooraf reserveren. Bij een rondleiding met gids, betaal je enkel voor de gids. Meer info lees je bij de respectievelijke rondleidingen.
  • Neem voor je bezoek onze museumregels door.

Wens je ook een bezoek te brengen aan de expo Luister? Laat ons dit weten via een mailtje naar balie.MAS@antwerpen.be met vermelding van 'Luister', de datum van jullie bezoek, naam en boekingsnummer.

Gratis vervoer

Ben je geïnteresseerd in een gratis verplaatsing naar het MAS? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Wat je daarvoor moet doen, lees je op de website van cultuurkuur.be.

Bereid je bezoek voor

Bekijk onze museumregels en neem onze praktische tips voor een scholenbezoek door. Je kan ze hieronder downloaden.

Informatie voor de leerkracht

Zie ook

Erfgoedweek 2023

Tussen 17 en 28 april 2023 organiseert FARO samen met de erfgoedsector in Vlaanderen en Brussel de Erfgoedweek. Veel musea, waaronder ook het MAS, organiseren dan activiteiten voor lager en secundair onderwijs.

Klasbezoek

Info voor scholen en leerkrachten

Praktische informatie over een bezoek met je klas. Wat doe je met rugzakken en schooltassen? Hoe groot mag de groep zijn? Mag je opdrachten uitvoeren in de museumzalen? Lees ons huisreglement.

Schooljaar 2022-2023

Kleuteronderwijs

Kleuters zetten in het MAS een stapje in de wereld. De kleine avonturiers verkennen enkele van de tentoonstellingen samen met wel erg bijzondere figuren.

Lager onderwijs

Elke klas vindt zijn ding in het grote aanbod van het MAS. Er zijn activiteiten voor wie Antwerpen en de haven beter wil leren kennen, maar ook voor ware wereldburgers valt er veel te beleven.

Secundair onderwijs

Het MAS confronteert leerlingen van secundair onderwijs met grote onderwerpen. Het leven nu en de toekomst, maar ook dood en oorlog komen aan bod.

Volwassenonderwijs en NT2

Het MAS heeft bijna de hele wereld onder zijn dak met tentoonstellingen over statussymbolen en rituelen uit allerlei culturen en religies. Er blijven steeds dingen om te ontdekken!

Blijf op de hoogte van het cultuuraanbod voor onderwijs

Schrijf je in op de cultuurnieuwsbrief voor het onderwijs en blijf op de hoogte van wat het MAS en andere Antwerpse musea en cultuurhuizen (bibliotheken, culturele centra ...) te bieden hebben. Je ontvangt deze nieuwsbrief maximum drie keer per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief