Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleuteronderwijs

Kleuters zetten in het MAS een stapje in de wereld. De kleine avonturiers verkennen enkele van de expo's samen met wel erg bijzondere figuren. Zo leert een kapitein de kinderen meer over de haven van Antwerpen. Azië, Afrika en Oceanië hebben straks geen geheimen meer. De kleuters worden bovendien creatief uitgedaagd met knutselen en muziek.

Voor de kleuters

Op verkenning met Elias

Voor de 1ste, 2de en 3de kleuterklas

Vlieg helemaal naar boven in het MAS met Elias, de handpop. Hij neemt kleuters mee op een magische reis naar Afrika, Azië en Oceanië. Spannend en leerrijk.

Atelier 'De kleine wereldreiziger'

Voor de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar

We stappen samen het vliegtuig op voor een wereldreis. Als kleine globetrottertjes gaan de kinderen op zoek naar allerlei figuren. De ene al beter verstopt dan de andere.

kind met speelgoedboot

Met kapitein MASsimo op vrachtjacht

Voor kleuteronderwijs

Kapitein MASsimo neemt kleuters mee op avontuur met zijn schip. Samen gaan ze op zoek naar verloren vracht. Spelenderwijs maken de kinderen zo kennis met de haven en verschillende ladingen. 

Zie ook:

Klasbezoek

Info voor scholen en leerkrachten

Praktische informatie over een bezoek met je klas. Wat doe je met rugzakken en schooltassen? Hoe groot mag de groep zijn? Mag je opdrachten uitvoeren in de museumzalen? Lees ons huisreglement.

Meld je aan voor de nieuwsbrief