Overslaan en naar de inhoud gaan

Het MAS zoekt ‘chocolademeisje’ van foto uit 1959

Voor de mini expo ‘Chocolate Secrets’ is het MAS op zoek naar het meisje op de foto hierboven.

Voor de nieuwe expo ‘Chocolate Secrets’ is het MAS op zoek naar het meisje op de foto hierboven. Haar achternaam is Peeters en ze won in 1959 in de Antwerpse Grand Bazar haar gewicht in chocolade en chocoladekoekjes.

Van 3 maart tot 3 september 2017 loopt in het Kijkdepot een mini expo over de herkomst van cacao en hoe de Antwerpenaar ervan geniet, al eeuwen lang. Het MAS wil de expo vervolledigen met het verhaal van het ‘chocolademeisje’: in 1959 wint een meisje met de naam C. Peeters haar gewicht in chocolade. De mooie foto bovenaan werd genomen in de Antwerpse Grand Bazar.

Het MAS zou mevrouw Peeters graag uitnodigen in het MAS om haar het verhaal achter de foto te vragen.  Dat verhaal zal dan de expo ‘Chocolate Secrets’ vervolledigen. Wat moest ze doen om de wedstrijd te winnen? Wat herinnert ze zich nog van die dag? Heeft ze al die chocolade zelf opgegeten?  Waar kwam zij en haar familie vandaan? En kwamen ze vaak in de Grand Bazar?

Kan u helpen mevrouw C. Peeters te vinden?

Dan horen we dat graag via e-mail aan leen.beyers@stad.antwerpen.be of telefoon tel. 03 338 44 40 of gsm 0492 720071 (Leen Beyers).

Belonen doen we uiteraard met chocolade. En niet alleen mevrouw Peeters maar ook de ‘gouden tipgever’ bedanken we met Antwerpse chocolade. 
 

Download de foto van het meisje en de begeleidende brief als jpg. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief