Overslaan en naar de inhoud gaan
© Jasper Leonard

Stadsfotograaf

25.04.2017 - 15.04.2018

AFGELOPEN - De expo ‘Stadsfotograaf’ bracht de vele gezichten van Antwerpen tot in de wandelboulevard van het MAS.

De expo ‘Stadsfotograaf’, van 25 april 2017 tot 15 april 2018, toonde Antwerpen met een eigenzinnige blik. Vijftien zeer verschillende fotografen presenteerden het werk dat ze de afgelopen jaren maakten voor het project ‘Stadsfotograaf Antwerpen’, in 2011 opgericht door Roger Smulewicz van Gallery Fifty One. 

Het erfgoed van morgen

Een stad verandert razendsnel, zowel op demografisch als op stedenbouwkundig gebied. Het is nodig om een visueel geheugen op te bouwen voor de toekomstige generaties van Antwerpse bewoners. Wat de stadsfotografen vastleggden is de geschiedenis van morgen. Over twintig jaar zullen we naar hun foto's kijken als naar beelden van een ander tijdperk.

Een liefdesbrief

Het MAS trok curator Kaat Celis aan om vanuit de vijftien portfolio’s één grote inspirerende en verruimende blik op de stad te brengen. Dit resulteerde in een visuele liefdesbrief voor de stad Antwerpen, een associatieve vertelling rond de haat-liefde verhouding voor een stad vanuit de blik van een fotograaf. Verschillende periodes, plekken en stijlen kwamen op de acht verdiepingen samen onder acht emoties. 

15 fotografen

De liefdesbrief was een mix aan beelden van vijftien bekende en minder bekende fotografen: David Ameye, Jef Beirinckx, Karin Borghouts, Frederik Buyckx, Sanne De Wilde, Jasper Léonard, Charlotte Lybeer, Sigrid Spinnox, Davy Van Laere, Stany Dederen, Sacha Jennis, Dieter De Lathauwer, Myriam Vertenten, Lara D'hondt, Ksenia Galiaeva. 

Foto: Jasper Léonard


© Jasper Leonard

Meld je aan voor de nieuwsbrief