Overslaan en naar de inhoud gaan
striptekening
Shamisa Debroey

Live tekensessie

met illustratrice Shamisa Debroey

Shamisa maakte prachtige illustraties voor de expo ‘Luister’. Geïnspireerd op verhalen die het MAS verzamelde in de Antwerpse districten, maakte ze bijna 30 tekeningen die je in de tentoonstelling kan bewonderen.

Haar tekenstijl bevindt zich ergens tussen illustratie en strip en tussen kleurrijk en eenvoudig.

Live tekenen is een passie en een talent van Shamisa. Ze tekent op muren, op papier, met een iPad of een oldschool projector. Wist je dat Shamisa de schaduw van Lange Wapper in hoogsteigen persoon hier op de muur is komen zetten?

“Ik ben een fan van het simpele zwarte pennetje.
Ik houd van het minimale, van weglaten wat niet nodig is, en van felle kleuren.” (Shamisa Debroey)

Tekensessie voor families

Hou je van een verrassing? Of vind je het leuk dat je nog niet helemaal weet wat de namiddag brengt? Shamisa gaat in gesprek met kinderen en (groot)ouders en brengt zo jullie grootste fantasieën tot leven. Laat je inspireren door wat je in de expo ziet en hoort.

  • Woensdag 2 maart 2022, van 14 tot 16 uur: Helaas is deze tekensessie geannuleerd wegens familiale omstandigheden, we zoeken naar een nieuwe datum. Tickethouders worden zo snel mogelijk persoonlijk gecontacteerd. 
  • Je betaalt enkel een toegangsticket voor het museum

Avondperformance

Onder begeleiding van een echte verteller laat Shamisa zich leiden door haar zwarte pen. Oren en ogen worden geprikkeld. Gedurende de performance krijgt de tekening vorm, onvoorspelbaar dus. Misschien krijgt het publiek ook z’n zegje?

  • Donderdag 24 maart van 20 tot 22 uur
  • Je betaalt enkel een toegangsticket voor het museum

Over de expo

Luister. Verhalen gevonden in de stad

30.10.2021 - 15.08.2023

AFGELOPEN - In de expo 'Luister' kon je genieten van een meeslepend luisterspel vol verhalen uit Antwerpen over hebzuchtige reuzen, woelige liefdes, demonen en helden.

Zie ook

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? Je vindt het allemaal hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief