Overslaan en naar de inhoud gaan

Exodus

21.05.2014 - 27.03.2016

Het pakkende verhaal van anderhalf miljoen Belgen op de vlucht voor de oorlog, in een tentoonstelling in de Wandelboulevard van het MAS.

Vluchten. Je huis en vaderland halsoverkop achterlaten. Het is een traumatische gebeurtenis, die een mensenleven in een oogwenk overhoopgooit. Zo is het ook vanaf 4 augustus 1914, als voor België de Eerste Wereldoorlog begint.

Aan de hand van monumentale zwart-wit foto’s volgde je de vluchtelingen op hun route: van de vlucht, de eerste noodhulp en het leven in ballingschap tot de terugkeer naar een verwoest land in 1918. Het verhaal beklijfde zienderogen naarmate je langs de roltrappen van het MAS naar boven ging, met als climax de terugkeer.

De tentoonstelling ‘Exodus. Op de vlucht voor de oorlog’ vond plaats in het kader van de herdenking van WO I.

Antwerpen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

In 1914 was Antwerpen voor even hoofdstad van België. Een laatste baken van hoop voor een bevolking op de vlucht en een land op voet van oorlog. 100 jaar later zette het Vredescentrum met meer dan 50 partners een herdenkingsprogramma op. Een uniek en menselijk verhaal van vluchtelingen, kunst en een pontonbrug over de Schelde.

Alle info via  www.antwerpen14-18.be

Meld je aan voor de nieuwsbrief