Overslaan en naar de inhoud gaan

Antwerpen à la carte

voor anderstaligen

Een gids neemt je met je cursisten mee langs het verrassende, grillige en dikwijls onzichtbare spoor van de voedselketen door Antwerpen. Een boeiende interactieve tour met veel kijk- en doe-opdrachten bij dit universele thema.

Vandaag woont wereldwijd meer dan de helft van de bevolking in steden. Zo telt Antwerpen meer dan 500 000 inwoners. Dat zijn een half miljoen monden die dagelijks gevoed moeten worden. Hoe slagen we daar vandaag in, wat zullen we in de toekomst doen en is dat dan zo anders dan enkele eeuwen geleden? 

De toevoer van producten van het platteland - dichtbij of van overzee - naar de stad;  de levendige verkoop van inheemse en uitheemse producten op markten en in winkels; het tafelen in de stad, van chique hotels tot de snackbars van nu;  en de weg van voedsel – vaak in de vorm van menselijk afval - van de stad weer naar het land.

Uiteraard houdt de gids rekening met je taalniveau en dat van je cursisten. Hij/zij prikkelt de cursisten om op speelse wijze hun indrukken in eigen woorden te brengen.

De rondleiding gaat door in de museumzaal op de vijfde verdieping. Later op de dag kan je de andere zalen bezoeken op je eigen tempo.

Praktisch

  • Duur: 1.30 uur

Antwerpen à la carte voor anderstaligen is geschikt voor:

  • basiseducatie: alfa vanaf 1.2 en NT2 vanaf 1.2
  • centrum voor volwassenenonderwijs: richtgraad 2, 3 en 4
  • Linguapolis: vanaf niveau 2
  • Inburgering/Maatschappelijke Oriëntatie (met het nodige taalniveau)
  • leerlingen van Franstalige middelbare scholen

Prijs

Toegang tot museum:

  • gratis voor schoolgroepen
  • € 5 p.p. voor groepen minder dan 12 personen

Gids:

  • € 90 + € 5 administratiekost per reservering (maximum 20 deelnemers per gids)

Prijs onder voorbehoud van wijzigingen.

Reserveren

Over de expo

Antwerpen à la carte

Deze expo serveert de geschiedenis van de stad langs het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen. Een vitale expo die al je zintuigen prikkelt. 

MAS tour voor anderstaligen

Ontdek op een interactieve manier het verhaal van Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen. Cursisten worden wegwijs gemaakt in de geschiedenis van deze havenstad en vinden sporen terug van hun eigen roots.

Reserveer een gids via Experience Antwerp

Doe-het-zelf MAStour voor anderstaligen

Ontdek samen met je cursisten op een interactieve manier het verhaal van Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen. Niet enkel worden je cursisten meer wegwijs gemaakt in de geschiedenis van deze havenstad, ze vinden ook sporen terug van hun eigen roots.

Zie ook

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? Je vindt het allemaal hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief