Overslaan en naar de inhoud gaan
een bezoeker test ASK AURA uit in de museumzaal

Vraag het aan de adelaar

Ooit al eens vragen gehad over een collectiestuk, zelfs na het lezen van de zaaltekst? Dankzij een innovatief project in het MAS was dat voor één object zeker niet meer het geval. In de expo ‘Vracht’ kon je al je vragen kwijt aan de sleutelplaat van het Hanzehuis dankzij het systeem van ‘Ask Aura’.

Het MAS is gebouwd op de plaats waar vroeger het Hanzehuis stond. De sleutelplaat van dat Hanzehuis kan je bewonderen in de expo ‘Vracht’ op de zesde verdieping. En tijdens de zomer van 2022 kon je daar een mysterieuze stralenkrans rond zien. Dat was ‘Ask Aura’, een innovatief digitaal systeem dat je uitnodigde om met de conservator in dialoog te gaan over dit collectiestuk.

Rond de sleutelplaat werden vragen en antwoorden geprojecteerd. Via een touchscreen snuisterde je door de vragen van andere bezoekers. Je kon ook zelf een vraag stellen over de sleutelplaat of de adelaar die erop afgebeeld staat. Het antwoord op je vraag kreeg je persoonlijk gemaild, en verscheen daarna bij het object in de zaal.

Ask Aura was een innovatief partnerproject tussen LAB 101 en het MAS, met de steun van de Vlaamse overheid. Het project liep van 21.06 tot en met 4.09.2022.

Gerelateerd

Vracht

Over de haven, mensen en goederen

Reis door de geschiedenis van de havenstad en leer over de band tussen de stad en wereldhandel. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief