Overslaan en naar de inhoud gaan
een bezoeker test ASK AURA uit in de museumzaal

Vraag het aan de adelaar

Ooit al eens vragen gehad over een collectiestuk zelfs na het lezen van de zaaltekst? Dankzij een innovatief project in het MAS is dat voor één object alvast verleden tijd. Want in de expo ‘Vracht’ kan je al je vragen kwijt aan één van de stukken dankzij het systeem van ‘Ask Aura’. Loop dus zeker eens langs en test het uit!

In de expo Vracht hangt de sleutelplaat van het Hanzehuis. Die wordt deze zomer omgeven door een mysterieuze stralenkrans.

Het MAS is gebouwd op de plaats waar vroeger het Hanzehuis stond. De sleutelplaat van dat Hanzehuis kan je bewonderen in de expo ‘Vracht’ op de zesde verdieping. En deze zomer zal je daar een mysterieuze stralenkans rond zien. En dat is ‘Ask Aura’, een innovatief digitaal systeem dat je uitnodigt om met de conservator in dialoog te gaan over dit collectiestuk.

Rond de sleutelplaat worden vragen en antwoorden geprojecteerd. Via een touchscreen snuister je door de vragen van andere bezoekers. Je kan ook zelf een vraag stellen over de sleutelplaat of de adelaar die erop afgebeeld staat. Het antwoord op je vraag krijg je persoonlijk gemaild, en verschijnt later bij het object in de zaal. Probeer het zeker eens uit!

Ask Aura is een innovatief partnerproject tussen LAB 101 en het MAS, met de steun van de  Vlaamse overheid.

Gerelateerd

Vracht

Over de haven, mensen en goederen

Reis door de geschiedenis van de havenstad en leer over de band tussen de stad en wereldhandel. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief