Skip to main content
banner

Welkom

Er zijn nog steeds coronamaatregelen van kracht. Lees ze na op onze pagina Praktische info.

In de kijker

Zicht op expo 100 x Congo, waarbij enkele Congolese kunstobjecten te zien zijn.

‘100 x Congo’ verkozen tot  ‘International Exhibition of the Year’!

We zijn erg fier te mogen melden dat de expo ‘100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen’ is verkozen tot ‘Internationale tentoonstelling van het jaar’ bij de Britse Museums & Heritage Awards.

banner

Werk mee aan de expo 'Thuis'

Het MAS gaat samen met Studio Orka op zoek naar inspirerende verhalen en materiaal in de stad. Woon je in Antwerpen of een van de districten en heb je zin om bij te dragen aan een nieuwe expo? Bekijk snel wat we zoeken en laat het ons weten.

Nu te zien

100 x Congo

  • zaterdag 3 oktober 2020 tot zondag 12 september 2021 van 10:00 tot 17:00

'100 x Congo' zet honderd blikvangers in de kijker. Welke verhalen schuilen er achter de objecten? Hoe zijn ze hier beland? Wat was hun betekenis voor Congolese volken?

Vloot

125 jaar Compagnie Maritime Belge
  • maandag 18 mei 2020 tot maandag 16 augustus 2021 van 10:00 tot 17:00

In 2020 bestaat de Antwerpse Rederij CMB (Compagnie Maritime Belge) 125 jaar. Foto's, schilderijen en scheepsmodellen brengen deze geschiedenis tot leven. Nog tot 16.08.2021 in de wandelboulevard.

Foto-expo Horse

  • dinsdag 16 maart 2021 tot zondag 27 februari 2022 van 10:00 tot 17:00

Een fotografieproject van Heleen Peeters. Ze verdiepte zich in de paarden(vlees)cultuur wereldwijd. De foto’s roepen vragen op: Wat bepaalt de status van het paard? Hoe komt het dat tradities veranderen? En wat als hetzelfde ook met andere dieren zou gebeuren?

speelgoedindiaan

More indians, less cowboys

  • maandag 3 mei 2021 tot zondag 22 augustus 2021 van 10:00 tot 17:00

Aan de oevers van de Schelde spoelen regelmatig eigenaardige figuurtjes aan. Ze dromen van een tweede leven en bouwen in het MAS een Reizend Reservaat voor Scheldejutsels. Te bekijken van 3/05 tot 22/08/2021.

Uitgelicht

Nieuwe ticketprijzen

Vanaf 1.09.2021

Vanaf 1 september 2021 wijzigt de toegangsprijs voor het MAS. We stellen deze gelijk met die van binnen- en buitenlandse musea. Tegelijkertijd wordt het kortingsbeleid transparanter.

Baudouin in gesprek met Els De Palmenaer

Podcasts '100 x Congo'

Doctoraatsstudent Baudouin Mena en podcastmaker Alexi De Greef slaan de handen in elkaar om verschillende podcasts te maken rond de expo '100 x Congo'. Curator Els De Palmenaer vertelt in aflevering 5 over de verwervingsgeschiedenis van de collectie.

Portada

Colección

Altaar van Antwerpen

Zes Belgische kunstenaars van Latijns-Amerikaanse origine reflecteren in een video over de voorouderlijke culturen. Vertrekpunt was het Altaar van Antwerpen, een participatieve installatie die deel uitmaakt van de vaste collectie van het MAS.

Ancient Glass

Publicatie van een bijzondere collectie

De collectie Antiek glas is een van de verborgen juweeltjes van het MAS. Over deze collectie verscheen een rijkelijk geïllustreerde Engelstalige catalogus, interessant voor zowel wetenschappers als het brede publiek.

rood gebouw met veel glas

10 jaar MAS

Van zaterdag 22 tot en met maandag 24 mei bouwden we samen met de bezoekers een coronaproof feestje ter gelegenheid van onze 10e verjaardag. Een terugblik in beeld en geluid.

#ZWERFGOED

Een ode aan de kleine dingen

Onze Artist in Residence Karen François verstopt zwerfgoedcadeautjes in de stad. Vind je er een? Laat het zeker weten in onze Facebookgroep ZWERFGOED.

man met kind op schouder

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? En wat met de coronamaatregelen? Je vindt het allemaal hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief