Overslaan en naar de inhoud gaan
© Victoriano Moreno

Droogdokkensite

Op de rafelige breuklijn tussen stad en haven ligt een ruw en roestig gebied. Voor veel Antwerpenaren is het een blinde vlek op de kaart. Maar deze plek ademt havengeschiedenis. Negen droogdokken, twee werkhuizen voor scheepsherstellers, een pomphuis dat als monument beschermd is … Schepen voeren af en aan en gingen er voor herstelling in een droogdok. Tot begin 2018 ...

Nu vinden we er vooral historische schepen. De vaartuigencollectie van het MAS verliet de Scheldekaaien en vond een nieuw onderkomen op het terrein. De collectie wordt er gekoesterd en onderhouden. Verschillende stichtingen restaureren er hun erfgoedschip: de oudste nog overblijvende Belgische Ijslandvaarder François Musin, de houten mijnenveger Oudenaarde, het lichtschip West-Hinder

Stormkop ontplooit er activiteiten voor kinderen in school- en familieverband. En van tijd tot tijd nodigen we er bezoekers uit, tijdens bijzondere evenementen.

Het verhaal van de site

Op de rafelige breuklijn tussen stad en haven ligt een ruw en roestig gebied. Voor veel Antwerpenaren is het een blinde vlek. Maar deze plek ademt havengeschiedenis.

Unieke vaartuigencollectie

Het MAS beheert de grootste verzameling historische vaartuigen van het land. Vroeger vonden die onderdak naast het Steen, maar na een spectaculaire verhuisoperatie vonden ze een stek op de droogdokkensite.

Een site vol leven

We blazen de historische droogdokkensite nieuw leven in. STORMKOP vindt er nu zijn thuishaven en ontvangt er jonge en minder jonge avonturiers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief