Overslaan en naar de inhoud gaan
© Jeroen Broeckx

Workshop Iemand Thuis?

Voor leerlingen van het 2e tot en met 6e leerjaar

Wat is thuis? Is het een dak en vier muren, of is het meer dan dat? Wat heb jij nodig om je  thuis te voelen? Wanneer voelde je je echt niet thuis? En betekent dat thuisgevoel voor iedereen hetzelfde?

Tijdens de interactieve rondleiding gaat de gids samen met de kinderen filosoferen over het begrip 'thuis'. Aan de hand van voorwerpen uit de collectie en creatieve opdrachten vertellen ze hun eigen verhaal. Ze komen te weten wat zij nodig hebben om zich thuis te voelen en ontdekken dat dit voor iedereen anders kan zijn. In het atelier maken ze een kunstwerk dat iets vertelt over wat thuis voor hen betekent. Ze gaan aan de slag met allerlei collage-technieken in combinatie met verschillende materialen.

Praktisch

  • Voor wie: leerlingen van het 2e tot en met 6e leerjaar
  • Duur: 2 uur
  • Taal: NL

Voorbereiding

  • Bekijk vooraf onze museumregels en de praktische info voor scholen. Je kan het document hieronder downloaden.

Prijs

  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen.
  • Prijs per gids: (max. 15 leerlingen per gids, max. 2 groepen tegelijkertijd): € 100 + € 5 administratiekost per reservering

Prijs onder voorbehoud van wijzigingen.

Reserveren

Onze museumregels

Over de expo

Iemand thuis?

Op zoek gaan naar de rioolkrokodil, luisteren naar pratend servies, gezelschapspelletjes spelen of op de muren tekenen... In de speelse familie-expo 'Iemand thuis?' ga je samen op ontdekking in de MAS-collectie. Met het hele gezin denk je na over wat een 'thuis' betekent. En één ding valt al te verklappen: dat is voor iedereen anders. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief