Overslaan en naar de inhoud gaan
Athos Burez

Schitterend Verlangen

18.10.2017 - 14.01.2018

AFGELOPEN - Mensen verlangen. Naar liefde en geborgenheid. Naar zingeving. Maar ook naar rijkdom, status, macht... In de expo ‘Schitterend Verlangen’ ontdekte men hoe mensen die verlangens tastbaar maken in opvallende objecten, vaak van diamant.

De verlovingsring van Maria van Bourgondië, de indrukwekkende Mariakroon van de Antwerpse Kathedraal, de imposante Russische tsarenkroon van de Romanovs, de diadeem van Cartier die koningin Elisabeth van België droeg en de ‘bling bling’ van populaire hiphoppers van nu. Ze tonen stuk voor stuk hoe diamanten vorm geven aan onze verlangens. 

De expo ‘Schitterend Verlangen’ toonde hoe mensen aan diamanten allerlei betekenissen geven. Hoe ze er verhalen over bedachten en nog altijd bedenken. Hedendaagse werken van Berlinde De Bruyckere, Jan Fabre, Phillip Aguirre, Sobudh Gupta en Thierry de Cordier zorgden voor een kritische blik. Kunnen we echt betekenis halen uit deze diamanten schittering? Zijn deze verlangens wel bereikbaar?

De expo ‘Schitterend Verlangen’ was de smaakmaker voor de diamantperiode in Antwerpen. Onder de noemer ‘In Antwerp we speak diamond – Diamond Capital since 1447’ waren er vijf maanden lang allerlei schitterende activiteiten. 

De publicatie van deze expo was verkrijgbaar in de MASshop. 

Schitterende slideshow

Klik op de foto voor een reeks hoogtepunten uit de expo. 

Schitterend Verlangen

Sponsors  

Mediapartners

Meld je aan voor de nieuwsbrief