Overslaan en naar de inhoud gaan
vitrinekast met voorwerpen
© Ans Brys

Word schenker

Jouw schenking of nalatenschap maakt een belangrijk verschil om de missie van het MAS te helpen verwezenlijken. Een gift, groot of klein, levert een bijdrage aan conservatie, restauratie, wetenschappelijk onderzoek, aankopen, een presentatie of tentoonstelling, waarvoor het museumbudget niet toereikend is.

De steun van genereuze particulieren speelt een belangrijke rol in onze museale werking. Als je een schenking doet, blijf je iets betekenen. Want als je iets geeft aan het MAS, dan maak je deel uit van ons verhaal.

Het MAS wil een internationaal en grensverleggend museum zijn over wereldwijde verbondenheid tussen mensen en collecties vanuit uiteenlopende denk- en leefwerelden. Met een stroom aan verhalen, bekeken vanuit meerdere perspectieven, betrekken wij iedereen die nieuwsgierig is naar het heden, verleden en de toekomst van Antwerpen en de wereld. Met jouw gift help je ons dat waar te maken.

Hoe schenk je?

Doe een gift

Draag ook jij het MAS een warm hart toe? Dan kan je ons steunen door middel van een financiële gift via onderstaand formulier. Een gift is bovendien fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 (Art. 104 WIB).

Lees meer over giften aan een erfgoeddoel op www.erfgoeddoel.be. Giften aan een erkend goed doel worden afgetrokken van je inkomsten waarover je belasting moet betalen. Je krijgt het jaar daarna een fiscaal attest. Van je gift krijg je bijna de helft terug van de fiscus.

Schenk een object

Overweeg je een schenking van een object aan het MAS? Ben je in het bezit van een stuk dat waardevol kan zijn voor de MAS-collectie? Wil je dit aan het MAS aanbieden? Dan kan je contact opnemen met collectie.MAS@antwerpen.be. Bezorg best meteen een foto en een korte omschrijving van het voorwerp. Dan komen we graag kijken.

Het collectie-overleg in het museumteam van het MAS bekijkt dan graag of het object voldoet aan de criteria. Wettelijke en ethische internationale richtlijnen van onder meer ICOM, UNESCO en CITES bepalen mee wat wel en niet kan worden opgenomen.

Neem het MAS op in je nalatenschap

Een legaat (een bepaald bedrag, een roerend of onroerend goed uit je nalatenschap) nalaten aan het MAS kost je niets vandaag, maar zal extreem waardevol zijn voor het MAS in de toekomst. Je laat bovendien een herinnering aan jezelf na. Je kan het MAS opnemen in je testament, naast je wettelijke erfgenamen.

Als je beslist om via je testament een legaat na te laten aan het MAS, raden wij je aan om dit eerst te bespreken met je notaris (lees meer www.notaris.be). Daarnaast staat het je vrij om ook ons in vertrouwen te betrekken bij je toekomstige plannen. Deze informatie behandelen wij uiteraard uiterst vertrouwelijk en verbindt je op geen enkele manier met ons. Wel bedanken wij je persoonlijk alvast oprecht, mocht je ons jouw intentie willen meedelen.

Meer info

Neem contact op met mas@antwerpen.be of collectie.MAS@antwerpen.be.

Elke gift, elke schenking, elk legaat is belangrijk voor ons – ongeacht de grootte. Wij zijn elke schenker diep dankbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief